MS Parma bästa finska lag i Venla-kavlen som trea

MS Parmas kvinnor fick sin alla tiders bästa placering i Venla-kavlen. Terrängen var snabbare än vad de tänkt på förhand.

Första sträckans Anastasia Rudnaya berättade att hon gjorde små missar men att hon jobbade tillräckligt bra för nästa sträckan. – Jag tyckte om terrängen, den är kanske inte helt typisk finsk terräng, men den är ganska lika som i mina hemtrakter.

Tiia Istolahti, som sprand andra sträckan, var förberedd för att slippa ut i skogen nära täten. – Några större misstag gjorde jag inte, men försiktig fick man vara och jag tog även några steg helt bara gående. Det var tufft fysiskt, hettan kändes hela tiden men det var inte så stenigt som vi tänkte, berättade Istolahti.

Tuulia Viberg, som hade tredje sträckan för MS Parma, sade att hon hade tänkt på olika strategier för sträckan. – I början hade vi snabb terräng och farten var hög men sedan blev det också svårare områden där man fick orientera noggrannt.

På sista sträckan höll Maija Sianoja placeringen som trea. – På något sätt visste jag nog hur vi låg men efter att det blev några missar i mitten av banan, började jag vara lite rädd och undrade om det hade gått flera lag förbi oss. I slutsträckan skulle jag inte ha haft mera att ge, alla krafter lämnade jag nog i skogen, berättade Sianoja.

Text: Anne Rauhamäki
Photo: Kimmo Hirvonen