Vägvalsuppgift nummer tre – Långavstånd i Rahametsä

I orienteringskretsar följer man aktivt med kommande Jukolas träningsterränger. Det är givande att lära sig läsa Hälväläs speciella gropterräng. Denna ”torrträning” kan utökas med att delta i vägvalsuppgifterna som finns på Jukola-sidorna.

Den tredje vägvalsuppgiften har gjorts av Jouni Mähönen från Tampereen Pyrintö. Jouni är en teknikorienterare som som sprungit många Jukola i Pyrintös färger, med bästa placering som tredje, år 2006. Åren 1992, 1994 och 1996 representerade han Rajamäen Rykmentti, som blev tvåa dessa år. Han har även vunnit ett flertal FM-medaljer.

Kartan är från Hollola Rahametsäs träningsterräng – cirka 10 kilometer västerut från Hälvälä. Nu gäller det att hitta det bästa vägvalet på ett långavstånd.

Modellvägvalet kommer denna gång att ritas och kommenteras av Pyrintös nuvarande orienterare Johan Runesson. Han representerar Sveriges landslag och har förutom tre världsmästerskap i junior- VM har även under senaste säsong vunnit VM-brons i stafett och fjärde plats på medeldistans.