Aamugallup: Maalisuoralla kärjen kanssa, oma suoritus yläkanttiin ja kaikki muutenkin hienosti

Maija Hakala

Kun kärkijoukkueet sunnuntaiaamuna saapuivat maaliin, hitaammat kilparyhmät ja monentasoiset kuntojoukkueet urakoivat taustalla omaa kisaansa. Vaihtoon saapui suunnistajia yhtä hyvin kolmannelta kuin kuudennelta osuudelta.

Paremmin hiihtäjänä tunnettu Maija Hakala (GRK) juoksi sekä Venlojen viestin aloitusosuuden että Jukolan viidennen osuuden. Hän oli vaihtoalueella suorituksiinsa tyytyväinen.

– Tein muutamia tyhmiä virheitä, mutta ihan hyvin meni. Juoksin jo Venlojen avausosuuden, ja nyt Jukolassa melkeinpä kaikki mentiin aivan eri suunnista. Oli välillä melkein haitaksi, että luuli, että tietää jo paikat. Reitti oli todella hieno, päästiin myös mukaviin kalliomaastoihin.

Jussi Lehtinen

Jussi Lehtinen. Kuva: Tapio Nykänen

Team Electro Fit -joukkueessa viitososuutta juoksi Jussi Lehtinen, joka oli vaihdon jälkeen yhtä hymyä.

Pari pientä pummia tuli, mutta sellaista se on. Kartta oli mainio ja maastossa oli paljon tarkkuutta vaativaa tekemistä. Tämä kisakeskus on aivan loistava, logistiikka ja kaikki toimii täällä todella hienosti.

Martti Korpi

Martti Korpi. Kuva: Tapio Nykänen

Pitkän kolmososuuden urakoinut Martti Korpio Team Carillosta oli vaihdossa väsynyt mutta tyytyväinen.

– Oma osuus meni jopa yläkanttiin, vaikka pieniä pummejakin tuli. Oli raskas pätkä, sai tarpoa varsinkin aluksi melko syvällä ja osa rastiväleistä oli todella pitkiä. Järjestelyt ovat olleet loistavat. Minulle tämä on ensimmäinen Jukola, mutta aiemmin mukana olleet sukulaiset sanovat, että tämä on paras ikinä.

Janne Tapio

Janne Tapio. Kuva: Tapio Nykänen

Snowcrossin maailmanmestari Janne Tapio osallistui Jukolaan BRP Finlandin joukkueessa. Hän toi joukkueen vaihtoon kolmannelta osuudelta puoli kahdeksan tienoissa sunnuntaiaamuna.

– Oli kova ja raskas osuus, mutta jaksoin juosta hyvin ja rastitkin löytyivät. Pahemmin olen ollut hukassa joskus Ounasrasteilla. Pohkeet meinasivat välillä krampata, mutta merisuola onneksi auttoi. Olemme valmistautuneet kisaan työpaikan joukkueen kanssa nyt kolme kesää ja tavoitteena on päästä maaliin. Tällä hetkellä näyttää ihan hyvältä.