Kisakaupunki Rovaniemi

Arktiseen Rovaniemeen on helppo ihastua.

Jukolan viestin isäntä Rovaniemi on ulkoilijan unelmakaupunki. Tervetuloa tutustumaan kaupunkimme upeisiin mahdollisuuksiin Rovaniemi Lounge -osastollemme kilpailualueella! Lue lisää Rovaniemen Jukola-sivuilta ja tutustu Arktiseen Pääkaupunkiin.

Tänne pohjoiseen saavuttaessa maisema muuttuu, karuus ja kesän lämpimät yöt luovat kokemuksia, joita on mahdollista kokea vain pohjoisella napapiirillä. Rovaniemen kesä on täynnä ihmeitä ja eksotiikkaa, ja kun tänne asti saapuu niin kannattaa ehdottomasti viipyä pidempään.

Joulu keskellä kesää

Rovaniemellä Joulupukin Pajakylässä voit tavata Joulupukin ja kokea joulun taian myös kesällä. Pajakylässä voit vierailla Tallitontun kotieläinpihalla, Joulupukin porojen luona tai hullaantua Huskyista, tehdä ostoksia lukuisissa matkamuistomyymälöissä, vierailla Joulupukin pääpostikonttorissa ja nauttia kahviloiden ja ravintoloiden antimista.

Liikunta ja muu tekeminen

Rovaniemi on kesäisin tunnettu myös keskiyön auringosta ja monipuolisista aktiviteeteistaan. Koe jännitystä Kesäkelkkaradalla tai Seikkailupuisto Huimassa, ja järjestä kivaa koko perheelle Rollohallissa ja HopLopissa. Rovaniemelle kannattaa tulla myös Golfaamaan. Santa Claus Golf kunnostautuu sijoittumalla sijalle 31, Golflehden vertaillessa Suomen 138 golfkenttää toisiinsa. Erityisesti Rovaniemellä sijaitseva Golfkenttä saa pisteitä esteettisyydestä, viihtyvyydestä sekä hyvästä palvelusta. Itseäsi hemmottelemaan pääset alueen saunaelämyksien parissa, joista Kesärafla Sauna on hieno esimerkki. Rovaniemen jokiristeilyt ja keskiyön kuvausretket ovat myös ikimuistoisia kokemuksia. Täällä on mahdollista kiivetä ratsastaen hevosella vaaran päälle, hypätä fatbiken tai sähköpyörän satulaan ja polkea vaaramaisemissa metsäreittejä pitkin sekä vilvoitella lopuksi Santasportin kylpylässä. Halusitpa sitten rentoutua tai nostaa sykettä, Rovaniemi tarjoaa varmasti monipuolisia elämyksiä.

Kulttuuri ja käyntikohteet

Kahden joen risteyksessä kuhiseva kesäkaupunki valloittaa kävijänsä myös kulttuurillaan ja arktisuudellaan, joihin pääset tutustumaan lukuisissa käyntikohteissamme. Kulttuuripassilla tutustut Lapin historiaan ja arktisen alueen tutkimukseen muun muassa Arktikumissa, pohjoiseen nykytaiteeseen Kulttuuritalo Korundissa ja pohjoisten metsien moniin merkityksiin ja biotalouteen Tiedekeskus Pilkkeessä. Tulo- tai menomatkalla tunnin matkan päässä Rovaniemeltä sijaitseva Ranuan eläinpuisto tarjoaa mahdollisuuden arktisen alueen eläinten tarkkailemiseen ympäri vuoden.

Ravintolat ja viihtyminen

Rovaniemi takaa vierailijoille lukuisia elämyksiä myös laadukkaalla terassi- ja ravintolatarjonnallaan. Täällä voit kokea Rovaniemen lautasella, moneen makuun. Rovaniemeläiset ravintolat ovat tunnettuja paitsi kansainvälisyydestään niin myös Lappilaisista puhtaista raaka-aineista. Lapin kesä tulvii valoa ja elämää, muu maailma saattaa nukkua öisin, mutta me täällä Rovaniemellä juhlimme kesää ja sen valoisia maagisia öitä. Lapissa kaikki, mitä voi tehdä päivällä, onnistuu myös yöllä – nukkua voi myöhemminkin, tämä sinun täytyy kokea!

Luontokokemukset ja lähikohteet

Napapiirin retkeilyalueen komeat kosket ja avarat aapasuot sijaitsevat vain puolen tunnin päässä Rovaniemeltä ja voit piipahtaa lähilaavulle makkaranpaistoon. Suomen suurimpiin lukeutuvia hiidenkirnuja voit ihastella Rautiosaaren kylässä ja vain vajaan tunnin matkan päässä Rovaniemeltä, Auttikönkäällä puolestaan voit nähdä yhden Suomen upeimmista putouksista ja aistia taigametsän rauhaa.

Lappi on suuri ja vivahteikas maakunta, joka tarjoaa ihmeitä joka lähtöön. Lappi kattaa lähes kolmasosan Suomen pinta-alasta ja on koti yli 200 000 porolle. Lapin eri alueilla on kaikilla omat luonteensa ja vetovoimansa. Rovaniemeltä tunnin tai kahden päässä sijaitseviin kohteisiin kannattaa tutustua Rovaniemi-lomansa yhteydessä.

Ametistikaivosvierailut Pyhä-Luoston kansallispuistossa ovat kesällä erittäin suosittuja. Lampivaaran Ametistikaivoksella vieraillaan opastetusti, ja jokainen saa kaivaa itselleen oman ametistikiven. Korouoman Rotkolaaksoon voi puolestaan tehdä vaikka lyhyen päiväretken, ja kalastaa rotkolaakson pohjalla kiemurtelevassa Korojoessa. Oulangan kansallispuistossa, Karhunkierroksen jylhissä maisemissa pääset todistamaan ikiaikaisen veden voimaa. Kierroksen hurmaavat riippusillat ja Suomen komeimmat könkäät sijaitsevat vain kahden ja puolen tunnin ajomatkan päässä Rovaniemeltä.

Mistä apua suunnitteluun

Visit Rovaniemi on alueen matkailuorganisaatio ja tarjoaakin kaiken olennaisen tiedon Rovaniemen matkasi kannalta. Visit Rovaniemen verkkosivuilta löydät tapahtumakalenterinmajoitusvaihtoehdot, tapahtumakalenterin, ravintolat, shoppailupaikat ja voit ostaa alueella tarjolla olevia aktiviteetteja. Matkailuneuvonta palvelee sinua koko Napapiiri-Jukolan ajan kilpailualueella sekä kaupungin keskustassa Lordinaukion reunalla sijaitsevassa matkailuneuvonnassa.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/TGtBrT9awHU” align=”left” mode=”normal” autoplay=”yes”]