Harjoittelu

 

Huom! Lopetamme harjoituskarttojen myynnin ja suljemme harjoitukset tämän vuoden osalta 31.10. Keliolosuhteista johtuen osa harjoituksista voi sulkeutua jo aikaisemmin, mutta varmuudella ainakin H1 2020 Ounasvaara pysyy auki edellä mainittuun päivämäärään saakka. Avoinna olevat harjoitukset voit tarkistaa reaaliaikaisesti harjoitusten sijaintikartasta.

 

Tervetuloa harjoittelemaan Napapiiri-Jukolaan uudistetulla harjoitustarjonnalla!

Tarjolla seitsemän laadukasta harjoitusta, joita kiertämällä voi muodostaa hyvän käsityksen tulevasta Napapiiri-Jukolan kilpailumaastosta.

Avoinna olevat harjoitukset ja niiden sijainnit näet reaaliaikaisesti Google Maps -kartasta harjoitustoiminnan käynnistyessä.

HUOM! Lapin hirvenmetsästysaika on käynnissä 1.-20.9.2020 jatkuen 10.10.-31.12.2020 ja ilman koiraa 1.-15.1.2021. Suunnistajien on syytä pukeutua värikkäästi harjoitusmaastoissa liikkuessa. 

 

Harjoitukset 2020

H1 2020 Ounasvaara 

      

 

Keskimatkan tyylinen rata Ounasvaaran monipuolisia haasteita tarjoavassa vaaramaastossa keskellä kaupunkia. Tässä maastossa juostiin Jukola vuonna 1980. Matka 6,4 km.

Kartoitus: Matti Kivelä

 

H2 2020 Nuuksvaara

      

 

Haastavia rinnerasteja tarjoava keskimatkan tyylinen rata Nuuksvaaran rinteillä ja erämaamaisella lakialueella. Matka 5,2 km.

Kartoitus: Mapline Oy ja Matti Kivelä

 

H3 2020 Kuninkaanlaavu

      

 

Vauhdikas pitkän matkan tyylinen rata Santavaaran huikeilla avokallioilla, kuivilla kankailla ja vauhdikkailla rinnesoilla. Kannattaa nauttia myös maisemista, itse kisamaastokin siintää horisontissa Ounasjoen toisella puolen. Matka 10,1 km, lyhennettynä 5,9 km.

Kartoitus: Matti Kivelä

 

H4 2020 Pöyliövaara  

      

 

Monipuolisia haasteita niin taidollisesti kuin fyysisesti tarjoava keskimatkan tyylinen rata Pöyliövaaran laakeilla rinteillä. Kuvaa hyvin metsätalouden vaikutuksia Rovaseudun maastoissa. Matka 6,9 km.

Kartoitus: Matti Kivelä

 

H5 2020 Poropolunmaa

     

 

Pitkän matkan tyylinen rata vuoden 2018 SM-viestimaastossa. Täyttä suunnistusnautintoa alusta loppuun. Matka 9,6 km, lyhennettynä 5,5 km.

Kartoitus: Matti Kivelä

 

H6 2020 Kroopinpalo HUOM! Harjoituskarttaa ei käytössä 7.9.2020 alkaen

      

 

HUOM! Pöyliöjärven/Kroopinpalon harjoituskartan alueella on aktiivista hirvenmetsästystä, joten pukeuduthan värikkäästi, jos olet harjoitusmaastoissa hirvimetsästysaikana (ks. yllä). Olemme sopineet hirvenmetsästysseuran kanssa, että emme myy enää Kroopinpalon harjoituskarttaa syksyn 2020 aikana vaaratilanteiden välttämiseksi. 

Viestiharjoitus kolmella eri hajontavaihtoehdolla (A, B, C) Kroopinpalon monipuolisessa kuivassa kangasmaastossa. Hyvä harjoitus kokeilla porukalla rajojaan niin Venlojen kuin Jukolan viestiäkin ajatellen. Harjoitus sama kuin vuonna 2019. Matka 6,4 km. Kartta A4 1:10 000 / 5 m.

Kartoitus: Jussi Silvennoinen ja Matti Kivelä

 

H7 2020 Sarrioselkä

   

Harjoituspaketin helmi. Keskimatkan tyylinen rata Kemijärven Sarriojärvellä. Tästä tuntumaa siihen, mitä kangasmaasto on parhaimmillaan napapiirin tuntumassa ja Napapiiri-Jukolankin kisamaastossa. Tässä maastossa juostiin suunnistuksen SM-kilpailut vuonna 1978. Matka 7,1 km.

Kartoitus: Matti Kivelä

 

Kartat

Kaikkien karttojen mittakaava on 1:10000 ja käyräväli 5m. Karttojen koko A4. Kaikki kartat on ajantasaistettu 2020. Harjoitukset on suunnitellut Napapiiri-Jukolan ratamestariryhmä.

Rastit

Rastit on merkitty maastoon aurausviitalla, jossa on rastikoodi ja pieni rastilippu.

Hinnat

Harjoituskartan hinta on 7 €/kpl, yli 10 kartan kertaostoissa harjoituskartan hinta 5 €/kpl. Suuremmat harjoituskarttatilaukset (yhteensä yli 30 karttaa) sähköpostitse ennakkoon vähintään kolme arkipäivää ennen karttatarvetta osoitteeseen sami.leinonen(at)jukola.com.

Myynti

Harjoituskarttoja on myynnissä Santasportin (Hiihtomajantie 2) vastaanotossa ja St1 Saarenkylän (Napapiirintie 2) kassalta. Shell Erottaja 24h (Hallituskatu 22) on menossa remonttiin, joten karttamyyntiä ei ole saatavilla.

Suurempien (yli 30 karttaa) karttatilausten noutopaikka sovitaan erikseen.

Palaute harjoitusmaastoista

Pyydämme harjoitusmaaston käyttäjiltä palautetta mahdollisesti kadonneista rasteista ja muita huomioita Napapiiri-Jukolan harjoitusmaastoihin liittyen. Palautteet ja huomiot voi lähettää osoitteeseen sami.leinonen(at)jukola.com.