Ensimmäinen ilmoittautumisporras sulkeutuu pian

Napapiiri-Jukolan ensimmäinen ilmoittautumisporras sulkeutuu 3o. tammikuuta. Sen jälkeen hinnat kohoavat hitusen, mutta mukaan ehtii ilmoittautua 27. toukokuuta asti.

Pääsihteeri Sami Leinosen mukaan joukkueita on ilmoittautunut mukaan ilahduttavan vilkkaasti. Tavoitteena on koota Rovaniemelle 18 000 suunnistajaa viikkoa ennen juhannusta.

Haluatko olla yksi heistä? Se käy helpoiten näillä Sami Leinosen ohjeilla:

– Innostu, kokoa joukkue esimerkiksi ystävistä, työkavereista tai sukulaisista, tutustu Jukolan viestin nettisivuihin, rekisteröidy ilmoittautumisjärjestelmään ja klikkaa itsesi mukaan. Kannattaa tosin pitää varansa, sillä suunnistukseen on helppo jäädä koukkuun.

Jukolassa et tarvitse kilpailulisenssiä. Sinun tai kavereidesi ei myöskään tarvitse kuulua suunnistusseuraan. Osallistujille ei ole yläikärajaa, riittää, että kaikki joukkueen jäsenet täyttävät tänä vuonna vähintään 15 vuotta.

Lumien sulettua ehtii vielä opetella maastossa suunnistustaitoja, kun Rovaniemen seudulla järjestettävät Ounasrastit pyörähtävät käyntiin toukokuun alussa. Myös Napapiiri-Jukolan harjoitusmaastot avautuvat jälleen keväällä.

Harvinaista herkkua Lapissa 

Jukolan viesti on paljon enemmän kuin vain maailman suurin ja arvostetuin viestisuunnistustapahtuma. Monelle se on kesän kohokohta, josta nautitaan koko perheen ja ystävien voimin.

Rovaniemellä 13.–14.6.2020 järjestettävä tapahtuma on harvinaisuus Lapissa ja ylipäänsä Pohjois-Suomessa. Edellisen kerran Jukolan viesti on järjestetty näin pohjoisessa vuonna 1994, tuolloin Pyhä-Luostolla.

Jukolan viestin tunnelma on yhdistelmä festivaalia ja yhteisöllisyyttä. Tapahtuman hienous on, että maailman huiput suunnistavat samat radat kuntoilijoiden kanssa.

Jukola-viikonloppu alkaa lauantaina päivällä kello 14 starttaavalla Venlojen viestillä. Venla-joukkueissa on neljä suunnistajaa. Venlojen viestin on vain naisille.

Jukolan viestin lähtö on lauantaina kello 23, kun kesäilta alkaa kääntyä Lapin valoisaksi kesäyöksi. Jukola-joukkueissa on seitsemän suunnistajaa ja siihen saavat osallistua miehet ja naiset.

Ilmoittaudu mukaan