Joulupukki Napapiiri-Jukolan suojelijaksi

Joulupukki on vastannut myöntävästi kutsuun ryhtyä ensi kesäkuussa juostavan suunnistuksen suurviestin Napapiiri-Jukolan suojelijaksi.

-Rovaniemi on kansainvälinen matkailukaupunki. Joulupukki on kotimaassa ja ulkomailla tunnettu hahmo, joka sopii hyvin suunnistajan joulun, Jukolan viestin suojelijaksi, Napapiiri-Jukolan kilpailunjohtaja Martti Anttila kuvailee.

Napapiiri-Jukolaan on aikaa tasan puoli vuotta. Ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä.

­-Tavoitteenamme on järjestää kaikkien aikojen kansainvälisin Jukolan viesti. Tavoittelemme noin 18 000 suunnistajaa ja yhteensä noin 45­-50 000 kävijää. Toivottavasti kisaviikonloppuna on hyvä sää, sillä se vaikuttaa paikallisten kävijöiden määrään, Anttila summaa.

Jukolan viesti järjestetään talkoovoimin. Anttilan mukaan Napapiiri-Jukolassa talkoolaisia tarvitaan noin 1500. Koska Lähtö- ja maalirakenteet ovat lähes valmiit ja osa toiminnoista voidaan ulkoistaa, sillä on vaikutusta talkoolaisten määrään.

-Järjestelyt ovat edenneet hyvin ja olemme aikataulussa. Valiokunnat ovat tehneet erinomaista työtä. Nyt on loppurutistuksen aika, Anttila kertoo.

Napapiiri-Jukola suunnistetaan 13.-14.6.2020 Rovaniemellä. Kilpailukeskus on Mäntyvaaran raviradalla. Järjestelyistä vastaavat Ounasvaaran Hiihtoseura ja Rovaniemen kaupunki.

Jukolan viestillä on ollut suojelija vuodesta 1957 asti.