Jukola-lippu hulmuaa Rovaniemellä

Jukolan viestin järjestämisvastuu on siirtynyt Rovaniemelle. Napapiirin kupeessa on ensi kesänä odotettavissa elämysrikas tapahtuma, jossa valoa riittää läpi yön.

– Napapiiri-Jukola on jokaiselle suunnistajalle ikimuistoinen elämys. Yöttömässä yössä ei tarvitse pelätä kiviä tai kantoja, Ounasvaaran Hiihtoseuran puheenjohtaja Heikki Autto hehkuttaa.

Kilpailunjohtaja Martti Anttilan mukaan rovaniemeläisillä on edessä työntäyteinen vuosi.

– Saimme tänä vuonna Kangasalla paljon oppia monenlaisissa asioissa. Järjestelyt ovat hyvässä vauhdissa ja jatkamme niitä innolla.

Pääsihteeri Sami Leinosen mukaan viimeistään nyt on konkretisoinut, että seuraava Jukolan viesti järjestetään Rovaniemellä.

– Aika kuluu nopeasti ja pian pitää lopullisesti löydä lukkoon monia asioita.

Napapiiri-Jukolan esittelypiste keräsi Kangasalla paljon huomiota. Monia mietitytti, miten Rovaniemelle pääsee.

-Kulkuyhteydet ovat hyvät, Rovaniemelle pääsee näppärästi junalla, lentäen, bussilla tai omalla autolla.

Kilpailukeskus on Mäntyvaaran raviradalla. Se sijaitsee kahdeksan kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Kisaviikonloppuna bussit liikennöivät tiuhaan Mäntyvaaran ja keskustan välillä.

Jukolan lippu luovutettiin Kangasalla Jukolan viestin palkintojenjaon yhteydessä Napapiiri-Jukolan järjestäjille. Lipun vastaanottivat kilpailunjohtaja Martti Anttila, pääsihteeri Sami Leinonen ja Ounasvaaran Hiihtoseuran puheenjohtaja Heikki Autto.