Kilpailunjohtajan kesätervehdys

Kesäkuu on kohta puolessa välissä ja kaikenlainen urheilutoiminta alkaa saada vähitellen normaalimuotoja. Toivottavasti korona alkaa olla voitettu kanta eikä siihen enää syksyllä olisi tarvetta palata – siihen me kaikki voimme omalla toiminnallamme vaikuttaa. Urheilun suurtapahtumat on tältä kesältä peruttu lähes kauttaaltaan. Niin myös meidän Napapiiri-Jukola, joka juostaisiin tässä viikonvaihteessa, mikäli olisimme normaalioloissa.

Napapiiri-Jukolan valmistelut ovat pitkällä ja saimme vuoden lisäaikaa viilata ja kehittää kisaorganisaatiota ja kilpailujen vaatimia toimintoja. Kevään suuri ponnistus oli karttojen käsittely, johon käytettiin yli 1000 tuntia. Kartat ovat valmiina vietäväksi vaihtopuomille! Kaikkien valiokuntien työ on edennyt suunnitelmallisesti. Pääsihteeri Sami Leinonen on luotsannut valiokuntien työtä taitavasti.

Tänä kesänä voidaan keskittyä alkukesästä omatoimisuunnistukseen ja myöhemmin kilpailutoimintaan lomailun ohessa. Syksyn saapuessa palaamme Jukolan viestin järjestelyihin ja kokousten pariin. Vuoden vaihteen jälkeen homma tiivistyy kevättä kohti. Napapiiri-Jukola pidetään ensi vuonna 19-20.6. 2021. Toivotaan, että patoutunut suunnistuspaine purkautuu ensi vuoden Napapiiri-Jukolaan ja saamme yli 20 000 suunnistajaa Rovaniemelle.

Huolimatta vuoden viiveestä yhteistyökumppanimme ovat suhtautuneet Jukolan siirtoon hienosti. Kaikki ovat ilmoittaneet olevansa mukana ensi vuonna. Myös maanomistajien suhtautuminen on ollut positiivista, mikä on erittäin tärkeää, koska kartat on valmiina eikä muutoksia toivota tulevan kisamaastoon.

Toivotan kaikille hyvää kesää ja onnistuneita suunnistustapahtumia!

Martti Anttila, Napapiiri-Jukolan kilpailunjohtaja