Koronariskien selvittäminen jatkuu

Koronavirustilanne on heikentynyt viime aikoina Suomessa, mutta Napapiiri-Jukolan suunnittelua ja valmistelua jatketaan edelleen normaalisti.

­- Tavoitteenamme on järjestää terveysturvallinen tapahtuma, pääsihteeri Sami Leinonen korostaa.

Napapiiri-Jukolan terveysturvallisuussuunnitelman laadinta on alkanut. Valiokunnat ovat tehneet riskianalyysit tilanteista, joissa koronavirukselle altistuminen on mahdollista. Valiokunnat ovat myös miettineet ratkaisuja altistumisten minimoimiseksi.

Terveysturvallisuussuunnitelma toimitetaan paikallisille viranomaisille tarkasteltavaksi.

– Nähtäväksi jää, miten koronavirusepidemia kehittyy kevään aikana ja onko viranomaisilla mahdollisuus antaa positiivinen päätös Napapiiri-Jukolan järjestämiseksi, Sami Leinonen kertoo.

Kilpailukutsussa on mainittu, että Ilmoittautuneella joukkueella on oikeus perua osanottonsa ja ostamansa lisäpalvelut ennen varsinaisen ilmoittautumisajan päättymistä 12.5.2021 klo 23.59 (ei jälki-ilmoittautumisaikana), jolloin osanottomaksu palautetaan.

– Keskustelemme Jukolan johtoryhmän kanssa peruutusaikataulusta ja mahdollisuudesta siirtää varsinaisen ilmoittautumisen ja osallistumisen perumisen ajankohtaa myöhemmäksi. Järjestäjän ja osallistujien on tärkeä saada viranomaisten päätös kesäkuun yleisötapahtumista.

Napapiiri-Jukolan tilanteesta tiedotetaan kuukausittain tapahtuman verkkosivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa. Seuraava tiedote julkaistaan 9. huhtikuuta.

Mikäli tapahtuman järjestelyt askarruttavat tai osallistujilla on erityisiä kysymyksiä tai huolenaiheita, pääsihteeri Sami Leinoseen voi olla yhteydessä. Hänet tavoittaa sähköpostitse sami.leinonen@jukola.com tai numerosta 050 557 8003.

Napapiiri-Jukola järjestetään Rovaniemellä 19.-20. kesäkuuta 2021.