Näin Jukola-viikonloppu vaikuttaa liikenteeseen Rovaniemellä

Napapiiri-Jukola-suunnistustapahtuma aiheuttaa poikkeuksia Rovaniemen liikennejärjestelyihin perjantaista sunnuntaihin 20.9.–22.9. Liikenne voi ruuhkautua Teollisuuskylän alueella sekä nelostiellä välillä Alakorkalo–teollisuusalue.

Mäntyvaarantie suljetaan

Kilpailukeskuksen (Mäntyvaaran ravirata) koillispuolella kulkeva Rovaniemen kaupungin ylläpitämä Mäntyvaarantie suljetaan kilpailun ajaksi muulta liikenteeltä perjantaina klo 18. Sulku kestää sunnuntaihin klo 16:een asti. Mäntyvaarantiellä sallitaan tänä aikana liikennöinti ainoastaan tapahtumajärjestäjän myöntämällä luvalla.

Heposuontie osin poikki

Kilpailualueella olevilla Vennivaaran alueen yksityisteillä sallitaan ainoastaan hätä- ja huoltoliikenne. Heposuontiellä liikennettä rajoitetaan niin, että väli Korkalovaarantie–Kiveliöntie on suljettu yleiseltä liikenteeltä. Kiertotie järjestetään Hillerintien kautta.

Pysäköintirajoituksia

Tapahtuman aikana lähialueen teillä ei sallita pysäköintiä, jotta liikenne sujuu turvallisesti. Pysäköinti ohjataan erillisille pysäköintialueille. Tapahtumajärjestäjän hallinnoimat pysäköintialueet ovat maksullisia.

Napapiiri-Jukolan aikana yleisten ja yksityisten teiden nopeuksia rajoitetaan seuraavasti:

  • Valtatie 4 välillä Niskanperä–Eteläkeskus 50 km/h
  • Ollerovaarantien yksityistie 30 km/h
  • Vennivaaran yksityistie 30 km/h
  • Mäntyvaarantie–kisakeskus 20 km/h (pihakatu)
  • Isoaavantiellä Mäntyvaarantien risteysalue 30 km/h

Tapahtuman järjestäjä suosittelee vahvasti, että Napapiiri-Jukolan kilpailukeskukseen tulijat saapuvat paikan päälle Jukola-bussikuljetuksella. Non stop -kuljetukset kisakeskukseen ja sieltä pois alkavat lauantaina kello 10 ja jatkuvat sunnuntaihin kello 16:een asti. Jukola-bussit kulkevat kolmea reittiä, joista reittien 1 ja 3 bussit kulkevat linja-autoaseman kautta. Talkoilijoille on järjestetty pysäköintipaikka Postitalon eteen osoitteeseen Postikatu 1. Talkooparkkia lähin Jukola-pysäkki on linja-autoasemalla. Lisätietoa bussikuljetuksista ja -reiteistä löytyy tapahtuman sivuilta (linkki jutun alla).

Tiedote: Rovaniemen kaupunki