Ratamestarit tyytyväisiä Jukolaan

Ratamestarit

Jukolan viestin ratamestarit Kimmo Määttä ja Jyrki Itkonen olivat kärjen maaliintulon jälkeen erittäin tyytyväisiä kisatapahtumiin. Mestareiden ennakkoarvio nopeimman joukkueen maaliintulosta heitti lopulta vain 19 sekuntia.

Korona-aika aiheutti päänvaivaa myös ratamestareille, kun yöttömään yöhön suunnitellusta kilpailusta tulikin kaikkien aikojen pimein Jukola.

Kun noin viisikymmentä joukkuetta oli tullut maaliin, näytti siltä, että muutoksesta ei lopulta seurannut ainakaan kärkijoukkueille erityisiä ongelmia. Pimeys suosi hyviä yösuunnistajia, mutta varsinaisia haasteita aiheutti paikoin peitteinen maasto.

– Viestihän meni hyvin mielenkiintoiseksi, mutta sitä osattiin odottaakin. Etukäteen voisi luulla, että täällä on helpot maastot suunnistaa, mutta kyllä sieltä vaikeuttakin näytti löytyvän. Jos on tottunut siihen, että kartalla on koko ajan luettavaa, niin peitteisyys voi tuottaa pieniä haasteita. Kisa ratkesi suunnistamalla, totesi Kimmo Määttä.

– Kärjen osalta ei tullut isompia yllätyksiä. Kovat ovat kovia. Huippujoukkueilla on maajoukkuemiehiä viimeisillä osuuksilla ja he jakoivat kärkipaikat lopulta keskenään.

Jyrki Itkosen mielestä Mäntyvaaran-Vennivaaran maasto on ollut erinomainen ympäristö kilpailulle.

– Tämähän on monipuolinen ja vaihteleva maasto, erinomainen juuri Jukolan tapaiseen viestiin. Pikkuisen hämmästytti se, että tuli isojakin virheitä, lähdettiin siis ihan eri suuntiin.