SK Pohjantähden Venloilla on paljon kuulumisia sitten viime Jukolan – Kisassa tavoitteena ”maksimit ulos”

Sofia Haajanen

Juttu on julkaistu elokuun alussa ilmestyneessä Napapiiri-Jukolan kisalehdessä.

 

Oululaisseura SK Pohjantähden Venla-joukkueella on paljon kuulumisia kerrottavanaan sitten kahden vuoden takaisen viime Jukolan. 

– Meillä taitaa olla nyt aika erilainen tulokulma tähän Jukolaan kuin aiemmin, tähtisuunnistaja Sofia Haajanen aloittaa.

Ensinnäkin iso muutos oli, kun edustusjoukkueen pitkäaikainen kantava voima Marika Teini vaihtoi seuraa. Uutena joukkoon liittyi Kirsi Nurmi IFK Göteborgista.

– Ja sitten minä ja Wennmanin Heini olemme tässä välissä synnyttäneet. Meillä on nyt pienet lapset. Ainakin minulla tavoitteet urheilussa ovat nyt hieman erilaiset kuin aiemmin, Haajanen kertoo.

Haajasen ja hänen suunnistajapuolisonsa Silva-tytär on täyttänyt juuri vuoden. Suunnistuselämää harjoiteltiin tänä kesänä jo Fin5-rastiviikolla Kainuussa.

– Silva selvästi tykkää, kun paljon tapahtuu ympärillä, Haajanen sanoo.

Sofia Haajanen

Ennen olin kilpaurheilija, nyt myös äiti, Sofia Haajanen sanoo.

Haussa jokaisen parasta itseä

Venlojen viestissä ei Haajasen mukaan lähdetä hakemaan minkäänlaista ylisuoritusta, vaan jokaisen parasta itseään.

– Tehdään ehjät, niin hyvät suoritukset kuin voidaan. Se on ainoa tapa saada maksimit ulos tästä joukkueesta. Neljän suunnistajan yhteistulos sitten ratkaisee, Haajanen sanoo.

Näyttöjä erilaisella joukkuepohjalla menestymisestä jo on.

– Viime vuonna ei näitä isoimpia viestikilpailuja ollut, mutta voitimme Viestiliigan, vaikka meillä oli paljon eri juoksijoita joukkueessa läpi kauden.

Piktään Oulussa asuneena, mutta nykyään helsinkiläistyneellä Haajasella on Napapiiri-Jukolan osalta olo kuin kotikentille saapuisi.

– Aivan kuin lähtee pohjoiseen kotikonnuille, ei maaston puolesta, mutta henkisesti, hän kuvaa.

 

Perinne:

”Yleensä kilpailun jälkeen yöllä ei nukuta muutenkaan, niin seuraamme yhdessä miesten viestiä ja syömme hyvin. Joinakin vuosina on tullut vielä itsekin juostua yöllä, Venlojen päälle.”

Sofia Haajanen

SK Pohjantähti