Tiedonsiirtokokous toi Jukolan järjestäjät Rovaniemelle

Jukolan viestin tiedonsiirtokokous toi eri puolilta maata liki 200 viestin mennyttä ja tulevaa järjestäjää Rovaniemelle.

Tärkeässä roolissa olivat viime kesän Kangasala-Jukolan tekijät, jotka kertoivat kokemuksistaan ja antoivat arvokkaita vinkkejä tuleville järjestäjille eri alojen pienryhmissä.

Seuraava Jukolan viesti järjestetään Rovaniemellä ensi kesäkuussa. Napapiiri-Jukolan kilpailunjohtaja Martti Anttilan mukaan Kangasala asetti kovat tavoitteet.

-Otamme haasteen tietysti vastaan. Suunnistajan jouluun on nyt 231 päivää aikaa ja Napapiiri-Jukolan järjestelyt ovat aikataulussa.

Anttila muistuttaa, että Jukolan viesti järjestetään Pohjois-Suomessa harvoin. Vuonna 1980 kilpailtiin Rovaniemellä, 1994 Pyhä-Luostolla ja 1988 Iso-Syötteellä.

Napapiiri-Jukolassa on 14 valiokuntaa ja tällä hetkellä rekisterissä on reilut 400 talkoolaista. Tavoite Anttilan mukaan on noin 1500.

-Markkinointi ja yhteistyökumppanien etsiminen on aloitettu ajoissa ja yritykset ovat olleet otettuja, että asiassa on oltu liikkeellä varhain. Talous on äärimmäisen tärkeässä roolissa. Mäntyvaaran ravirata antaa upeat puitteet kilpailukeskukselle.

Ounasvaaran Hiihtoseuran puheenjohtaja Heikki Autto jännittää, mitä superlatiivia rovaniemeläisjärjestäjät saavat käyttää ensi kesänä.

-Tavoitteemme on olla kaikkien aikojen kansainvälisin Jukolan viesti.

Kaukametsäläisten ja Jukolan johtoryhmän puheenjohtaja Juhani Sihvonen painottaa, että talkootyön osuus Jukolan viestin järjestelyistä on 95 prosenttia ja esimerkiksi Ruotsiin verrattuna Suomessa on ainutlaatuinen talkookulttuuri.

-Suomessa talkoisiin sitoutuvat muutkin kuin vain seuran jäsenet. Moni haluaa olla mukana järjestämässä näin ainutlaatuista tapahtumaa. Radat tehdään maailman huippuja ajatellen, mutta myös kuntoilijat pääsevät haastamaan itseään.

Suunnistusliiton tapahtumapäällikön ja Kaukametsälaisten johtoryhmän jäsenen Petteri Palmin mukaan tiedonsiirtokokoukseen osallistuva joukko on kasvanut vuosien myötä. Myös Jukolan viesti on tapahtumana kehittynyt huimasti.

-Jokainen järjestäjä haluaa tehdä kaikkien aikojen parhaan Jukolan. Aina siinä ei onnistuta, mutta kaikki Jukolat ovat olleet hyviä. Seurat ja talkoolaiset ovat mahdollistaneet sen, mitä Jukolan viesti on, Palmi korostaa.

Napapiiri-Jukolan järjestetään Rovaniemellä 13.-14.6.2020. Vuonna 2021 kisataan Mynämäessä, 2022 Porvoossa ja 2023 Kauhavalla.