Nuorten Jukolan tuloksiin muutos

Lauantaina juostussa Nuorten Jukolassa kaksi palkintosijoille yltänyttä joukkuetta on hylätty sääntörikkomuksesta johtuen. Kaksi kuudennen osuuden suunnistajaa on juossut kielletyn alueen poikki ja he ovat myöntäneet sääntörikkomuksen. Kielletyn alueen reunasta osa oli merkitty karttaan yhtenäisellä viivalla, jolloin sen tulee olla myös maastossa merkittynä nauhalla. Suunnistajat totesivat, ettei nauha ollut maastossa oikein.

Sääntörikkomuksen tultua kilpailunjohdon tietoon ratamestari, ratavalvoja ja joukkueiden edustajat kävivät tarkistamassa kielletyn alueen nauhan. Heidän todettuaan, että maastossa ollut nauha oli lyhyempi kuin karttaan merkitty, päätettiin tulokset pitää ennallaan.

Asiasta tehtiin vastalause, jonka jälkeen kilpailun tuomarineuvosto kokoontui. Tuomarineuvosto päätyi hylkäämään sääntörikkomuksen tehneet joukkueet. Hylkäyspäätös koskee joukkueita Hiidenkiertäjät ja MS Parma 1. Näin ollen Jämsän Retki-Veikot nousee tuloksissa 3. sijalle.

Hylkäämisestä tehtiin vastalause, jonka tuomarineuvosto käsitteli sunnuntaina. Tuomarineuvosto päätti pitää hylkäyksen voimassa.

Asiasta on vielä mahdollista tehdä valitus liiton sääntöryhmään.