Ratkaisu Vierumäen reitinvalintaan

Juha Rehulan reitinvalinta (violetti):

Reitinvalinta sisältää mahdollisimman paljon polkua jalkojen alle. Tavoitteena myös selkeä reitti. Rastilta lähtö kompassisuunnalla polunmutkaan, josta samalla suunnalla kuviorajaan, jossa vasemmalle jäävää havaittavissa olevaa tiheää.

Sen jälkeen on pitkällä rastivälillä hyväkulkuisessa maastossa olevaa polkua reilu kilometri. Matkan varrella supat pystytään kiertämään yhtä lukuun ottamatta. Supaton vasemmankiertovaihtoehtokin löytyisi, mutta matka pitenisi useamman sata metriä. Rastille lähestyminen on mahdollista polkujen risteyksestä hakkuuaukean kuviorajaa pitkin avoimen alueen reunaan.

Rasti on ampumalava, joka näkynee melko pitkälle rastia lähestyttäessä. Hakkuuaukean ja aukean kulkukelpoisuudesta riippuen käytännössä mitä todennäköisimmin etenisin viimeisen reilu puoli kilometriä suorinta reittiä ampumalavojen “viitoittaessa” rastille matkan rastilipulle.

 

Seppo Väli-Klemelän reitinvalinta (vihreä):

Oma valintani on lähteä suoraan Kalatonlammen pohjoispuolitse polulle, juosta sitä kunnes oikaisen pienemmille urille avoimen alueen pohjoispuolelle ja siitä otan (ehkä torneja apuna käyttäen) suoran linjan lipulle. Suuria korkeuseroja ei ole, ei myöskään tiheikköjä, joten tämän suurempi kierto ei ole tarpeen, vaikka olisi kesäpimeäkin.

Toisena vaihtoehtona (sininen) on lähteä rastilta taaksepäin polulle ja kiertää koko matka vasemmalta polkua ja tietä pitkin. Tämä reitti on 640 m edellistä pitempi, mutta perusteltu, jos vaikkapa jokin vaiva estää tehokkaan maastoaskeleen.