Jukola lyhyesti

Jukolan viesti on suuri suomalainen suunnistustapahtuma. Tänä vuonna juostaan 70. Jukolan viesti ja 41. Venlojen viesti. Jukola on Suomen suurin aikuisten urheilutapahtuma. Kilpailijoita Jukolassa suunnistaa viikonlopun aikana jopa 20 000.

Kaksi erillistä viestikilpailua

Venlojen viesti suunnistetaan lauantaina 16.6. Neliosuuksinen naisten viesti starttaa klo 14.00 ja voittajajoukkue tulee maaliin noin klo 17.00. Osuuksien pituudet vaihtelevat kuudesta kilometristä ankkuriosuuden kahdeksaan kilometriin.

Jukolan viestin lähtölaukaus ammutaan lauantaina klo 23.00. Seitsemän osuuden ja valoisan kesäyön jälkeen voittajan arvioidaan tulevan maaliin sunnuntai aamuna noin klo 7.00. Jukolan osuuspituudet vaihtelevat vajaasta yhdeksästä reiluun viiteentoista kilometriin.

Lue lisää kilpailukutsusta.

Ilmoittaudu netin kautta

Jukolaan ilmoittaudutaan oman ilmoittautumispalvelun kautta. Ensimmäinen ilmoittautumiskynnys sulkeutuu 1.2.2018 ja toinen 9.5.2018. Jälki-ilmoittautua voit vielä korotetuin maksuin 31.5.2018 mennessä. Ilmoittautumispalvelussa voit varata myös telttapaikan.

Myös naiset pääsevät Jukolan yöhön

Venlojen viestijoukkueessa on neljä naista. Miehet eivät voi osallistua Venloihin. Sen sijaan Jukolan viestiin naiset voivat osallistua – joko mies/nais sekajoukkueessa tai naisista koostuvassa Jukola-joukkueessa.

Lue lisää naisten osallistumisesta Jukolaan.

Huiput ja kuntoilijat samoilla radoilla

Jukolassa kuntosuunnistajat pääsevät kilpailemaan samoille radoille ja rasteille huippusuunnistajien kanssa. Venloissa ja Jukolassa on joukkueita 1500 molemmin puolin, joten metsässä riittää vilskettä. Siellä ei tarvitse olla yksin – pihkaniskoja vilistää monella tyylillä, moneen suuntaan.  Ja jos hukkaa itsensä, avuliaita kilpakumppaneita kyllä löytyy.

Jukolasta virtaa työelämän tehtäviin

Jukolan osallistujista jo nyt yli 60 prosenttia on yritys-, perhe- ja ystäväjoukkueita. Osallistujalta ei vaadita suunnistajalisenssiä. Osallistumaan pääsevät kaikki yli 15-vuotiaat.

Useissa yrityksissä Jukola nähdään osana Tyky-ohjelmaa. Osallistuminen ja harjoittelu Jukolaan on mitä parhainta kuntoilua ja generoi energiaa erilaisiin työelämän tehtäviin. Mukanaolo Jukola-joukkueessa vahvistaa myös henkilöstön me-henkeä.

Lue tarina Lahti-Hollola Jukolaan ilmoittautuneesta työpaikkajoukkueesta.

Hälvälään on helppo tulla

Lahti-Hollola Jukolan kilpailukeskus sijaitsee Hollolan kunnan alueella entisellä Hälvälän sotilaslentokentällä. Alue on Lahdesta länteen Tempere-tien tuntumassa – Lahden matkakeskuksesta vain 14 km. Matkakeskuksesta järjestetään bussikuljetus Jukolaan.

Omalla autolla Jukolaan ehtii runsaassa tunnissa Helsingistä, puolessatoista tunnissa Tampereelta ja Turustakin aikaa vie vain kaksi ja puoli tuntia.