Saapuminen

Liikennekartat

Tuloliikenne Lahti-Hollola Jukolaan -PDF

 

Kilpailukeskuksen lähialueen liikenne -PDF

Bussiparkki -PDF

 

 

Opastukset kilpailukeskukseen

Liikenne jakaantuu useille ajoreiteille, parkkialueille ja bussien purkualueille. Siitä huolimatta kilpailukeskukseen saapumiseen on varattava riittävästi aikaa. Ruuhkautuminen on todennäköisintä lauantaina klo 11-14 välisenä aikana.

Lahden keskustan ja eteläisen kehätien mittavat rakennustyöt ovat myös alkaneet ja niiden aiheuttamien liikennejärjestelyiden vuoksi mahdollisesti lyhintä reittiä ei ole opastettu.

Opastus kilpailukeskukseen tapahtuu pääsääntöisesti VT 12:lta alkaen.

Jukolan liikennetiedotuksia voit kuunnella Yle Lahti taajuudelta 93,2 MHz tai Radio Voima 98,6 MHz.

Opastuksen alku

Etelästä: VT4 saapuvaa liikennettä pyydetään siirtymään tielle nro 140 ns. Vanha Helsingintie viimeistään Mäntsälässä (liittymä 13). Opastus kilpailukeskukseen alkaa Lahden Jokimaalla tie 140 ja tie 296 risteyksestä. VT4:n Mäntsälän jälkeinen siirtyminen VT 12:lle tapahtuu Lahden Joutjärven liittymästä 17 (Lahti).

Kaakosta: Orimattilan suunnasta tie 167 pitkin tuleva liikenne opastetaan Renkomäessä tielle nro 296 (Hollola)

Lännestä: Lännestä VT12 saapuva liikenne opastetaan Hollolan Sairakkalassa noin 19 km ennen Lahtea (tie nro 3173 ja 2953 risteys).

Lounaasta Riihimäen suunnasta KT54 saapuva liikenteen opastus alkaa noin 5km ennen Hollolaa Korpikyläntien (tie nro 2954) risteyksestä.

Pohjoisesta ja idästä saapuva liikenne: Opastus Mäntän suunnasta alkaa KT24 Asikkalassa tie 317 risteyksestä sekä KT24:lla Lahden Holmassa, että VT4/VT5 liittymästä 18 Lahden Karistossa.

VT4/VT5 liikenne Mikkelin suunnasta siirtyy VT 12:lle Joutjärven liittymästä 17 (Lahti, Tampere)

Opasteet ovat paikoillaan perjantaina 15.6.2018 klo 7.00, ja niitä on noudatettava.

Henkilöautot

Henkilöautot opastetaan pelloilla sijaitseville kahdelle paikoitusalueelle, P-alue Eteläinen ja P-alue Pohjoinen, Hollolan Kirkkotien varteen järjestäjän opastuksen mukaisesti.

Navigointiositteet

  • P-alue Eteläinen, Kirkkotie 2 15880 Hollola
  • P-alue Pohjoinen, Rantatie 952 16710 Hollola

Etäisyydet P-alueelta kilpailukeskukseen etelästä noin 2,7km (P-alue Eteläinen, P1-4) ja pohjoisesta noin 2,2 km (P-alue Pohjoinen, P5).

Pysäköintialueilta ei ole henkilökuljetusta. Henkilöautojen pysäköintialueella on tavaranjättöpaikat (la-su) eri majoitusalueille. Tavarat kuljetetaan kyseisen majoitusalueen läheisyydessä sijaitsevalle tavaranpurkupaikalle, josta osallistuja noutaa omat tavaransa. Vastaavasti sunnuntaina osallistuja voi jättää tavaransa majoitusalueen läheisyydessä olevalle paikalle kuljetettavaksi pysäköintialueelle. Tavarankuljetus järjestetään seuraavalla aikataululla: la 16.6. klo 8-20, su 17.6. klo 8-16.

Tavarankuljetukset toteutetaan yhteistyössä maanviljelijöiden kanssa traktoreilla ja peräkärryillä. Tavaranpurkupaikat on merkitty kyltillä

  • kilpailukeskuksen eteläpuolella, Kirkkotien itäpuolella
  • pohjoispuolella seurabussien purkupaikka numero B7.

Lahden Matkakeskuksen välittömässä läheisyydessä on varattu mahdollisuus pysäköintiin lapsiperheille ja liikuntarajoitteisille. Pysäköinti tapahtuu Askon alueen pysäköintipaikoilla, Askonkatu 9, 15100, Lahti. Pysäköintialue ei ole miehitetty eikä vartioitu. Kilpailukeskukseen pääsee tämän jälkeen vaivattomasti Matkakeskuksesta maksullisella bussivuorolla.

Askonalueen pysäköintikartta

Jukolan Eteläisen paikoitusalueen vieressä, Hollolan Työtjärven ja Krouvin asuinalueilla on aluepysäköintikielto, jota valvotaan. Väärin pysäköity auto on turvallisuusriski. Näillä asuntoalueilla asuville ja siellä asioiville annetaan oma asukastunnus.

Kutsuvieras- ja Media-paikoituslipulla varustetut autot ohjataan Hollolan kirkonkylän kautta (opastuspiste: Rantatie 952, 16710, Hollola Kirkonkylä, Hollola) kilpailukeskuksen tuntumassa olevalle pysäköintialueelle. Alueelle ei pääse ilman asianmukaista pysäköintitunnusta. Pidä pysäköintilippu auton tuulilasin sisäpuolella näkyvästi esillä saapuessasi.

INVA-korttia tuulilasissa pitävät liikuntarajoitteiset voivat noudattaa Kutsuvierasopasteita. Pysäköintilippu (15 €) lunastetaan Jukola-kaupasta tai kilpailuinfosta.

Henkilöautojen parkkiliput ovat ostettavissa Jukola-kaupasta, kilpailuinfosta tai pysäköinnistä poistuttaessa. Henkilöautojen pysäköintimaksu on 15 euroa kilpailukeskuksesta ostettuna ja 25 euroa pysäköintialueelta ostettuna. Pysäköinnistä poistuttaessa käy vain käteismaksu ja tasaraha! Parkkiliput tarkastetaan poistuttaessa. Huomaa, että pysäköintimaksun suorittaneet ajoneuvot ohjautuvat jonottamatta omaa kaistaansa ulos pysäköinnistä.

Älä jätä autoon arvotavaroita näkyville!

Kisabussit

Kilpailukeskukseen pääsee kahdella eri bussiyhteydellä.

Lahden Matkakeskuksesta järjestetään kilpailukeskukseen 6 € (vain käteisellä) maksava Jukola-bussikuljetus Hollolan kuntakeskuksen ja Kukonkoivun teollisuusalueen kautta. Kannattaa ostaa etukäteen netistä edulliset (4,70€) mobiililiput. Päätepysäkki sijaitsee kilpailukeskuksen eteläpuolella n. 500m vaihtoalueelta. Paluumatka (myös maksullinen) samaa reittiä takaisin.

Lahden Matkakeskus – Jukolan kisakeskus

Välipysäkit:
Salpakangas: Keskuskatu 5, Hollola (R-kioskia vastapäätä)
Kukonkoivu: Rouvintien ja Juoksijantien risteys

Ajoaikataulu:
La 16.6. klo 8–24
Klo 9–13 ja klo 17–20 linja-autot lähtevät Matkakeskukselta 15 min välein, muina aikoina 30 min välein.
Su 17.6. klo 0-7 Lähdöt tunnin välein
Su 17.6. klo 7–16 Lähdöt 30 min välein

Matkaliput (hinnat yhden suunnan lipuille)
Edullisimmin matkustat mobiililipulla. Mobiililippu ennakkoon LSL-sovelluksella: 4,70 €
Peruslippu Matkakeskus – kisapaikka: 6,00 €
Peruslippu Hollolasta: 3,00 €
Peruslippu Kukonkoivusta: 2,00 €
(Huom. Perusliput vain käteismaksulla)
Alle 12-vuotiaiden liput -50 %!

NÄIN LATAAT MOBIILILIPUN
1. Lataa puhelimeesi Lahden Seudun liikenteen lippusovellus.
2. Löydät sen mobiilikaupasta laittamalla hakuun Lahden Seudun Liikenne. Lataamisen jälkeen saat sovelluksen samantien käyttöösi.
3. Valitse Jukolan matkalippu (erikoislippu, joka tulee sovellukseen näkyviin 1.6. ja poistuu 17.6.). Tämän lipun voit siis ostaa myös ennakkoon!
4. Maksa lippu: rekisteröimättömiltä käyttäjiltä se veloitetaan puhelinlaskulla, rekisteröityneenä voit valita maksutavaksi myös pankki- tai luottokortin.
5. Aktivoi lippu juuri ennen bussiin nousua. Lippu on voimassa 60 minuuttia aktivoinnista.
6. Näytä aktivoitu lippu kuljettajalle ja nauti matkasta!

Aikataulut, hinnat ja ohjeet mobiililipun tilaamiseen

Paikallisliikenteen linja 4 kulkee Nastolasta, Lahden Matkakeskuksen ja torin kautta. Hinnoittelu paikallisliikenteen taksan mukaan. Bussin tilapäiseltä päätepysäkiltä Hälvälän ampumarata-alueelta on n. 12 min. kävely-yhteys kilpailukeskukseen. Aikataulu.

Matkailuautot

Matkailuautoilla ja asuntovaunuilla saapuvien pitää varata kilpailukutsun mukaisesti paikkansa etukäteen ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Matkailuajoneuvojen paikkoja on rajoitetusti ja ne jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Pysäköintimaksu 45/90 euroa maksetaan etukäteen ilmoittautumisjärjestelmässä verkkomaksuna.

Matkailuajoneuvot opastetaan VT 12:lta Kukonkoivun teollisuusalueelle, navigointiosoite Korpikyläntie 2, 15880, Hollola.

Kaikille paikan etukäteen varanneille toimitetaan matkailuajoneuvon pysäköintilupa. Pysäköintilupa on pidettävä auton tuulilasin sisäpuolella näkyvästi esillä poistumiseen asti.

Matkailuajoneuvojen P-alueet ovat avoinna perjantaista 15.6. klo 10.00 alkaen. Alueilla on juomavesipiste ja vessat. Septitankkien tyhjennystä ei ole järjestetty pysäköintialueille. Tankit on hyvä tyhjentää ennen Jukolaan tuloa.

Matkaa pysäköintialueilta kilpailukeskukseen on noin 2000-2500 metriä. Avotulenteko ja grillien yms. käyttö on kielletty auton ulkopuolella. Myös markiisien ja etutelttojen käyttäminen ovat kiellettyjä. Aggregaattien käyttö matkailuajoneuvoalueella on kielletty yöaikaan klo 22-07.

Seurabussit

Seurabussit opastetaan kilpailukeskuksen purkupisteille seuran valitseman majoitusalueen mukaan joko pohjoisen kautta (majoitusalueet Männistö ja Kuusisto) tai etelän kautta (muut majoitusalueet).

Pohjoiselle alueelle ajetaan Hollolan kirkonkylän kautta, navigointiosoite opastukseen, Rantatie 952 16710 Hollola.

Muille majoitusalueille ajetaan VT 12:lta Hollolan Soramäen kautta, navigointiosoite opastukseen Tiilikankaantie 2, 15880 Hollola.

Seurojen yhteyshenkilöt tulostavat Jukolan sivuilta majoitusalueiden mukaisen väritunnuksen. Liikenneohjaajat jakavat seurabusseille bussien saapuessa ajo-ohjeen seurabussien bussiparkkiin (Kukonkuja 3, Hollola) sekä lastausohjeen.

 Lisälenkki (seurabussit)

Vasemmalle kääntyvän liikenteen ruuhkautumisen vähentämiseksi tietä nro 296 (Hki/Orimattila) ja KT 54 sekä mahdollisesti VT12 lännestä saapuvat seurabussit käännätetään oikeaan kulkusuuntaan lisälenkillä Messilän tien (tie nro 14070) alkuosassa (seuraa opasteita).

 Moottoripyörät

Moottoripyörille (ja mopoille) on varattu oma pysäköintialue kilpailukeskuksen eteläreunassa sijaitsevassa sorakuopassa. Moottoripyörien opastus noudattaa eteläisen pysäköinnin yleisopastusta mutta vasta pysäköintialueelle käännyttäessä opastukseen tulee lisäkilpi, jossa moottoripyörän kuva. Liikenneohjaaja ohjaa moottoripyörät pysäköintiin pitkin Kirkkotietä. Moottoripyörien parkki on myös maksullinen (15 euroa kilpailukeskuksesta ostettuna ja 25 euroa pysäköintialueelta ostettuna).  Maksu tarkistetaan pois lähtiessä.

Polkupyörät

Polkupyörien pysäköinnit sijaitsevat kilpailukeskuksen molemmilla puolilla ja ne ovat maksuttomia. Polkupyörien pysäköintialueet ovat merkitty kilpailukeskuskarttaan.

 

Poistuminen kilpailukeskuksesta

Kilpailukeskuksesta ja pysäköinnistä poistuminen tapahtuu järjestäjien opastuksen ja ohjeiden mukaisesti. Parkkiliput tarkastetaan poistuttaessa.

 

Bussikuljetus kisapaikalle Reissu Ruotilta

Lahti-Hollola Jukolan viralliselta kuljetuskumppanilta Reissu Ruotilta on mahdollista tilata niin tilausajot kisapaikalle kuin kuljetukset paikallisesti Jukolan ajan.

Tilaa ryhmällesi näppärästi liityntäkuljetukset kisapaikalle. Reissu Ruoti tarjoaa tilausajot 16-66 paikkaisilla suurbusseilla.

Kysy tarjous tästä.