Lahti

RAjattu Pulkkilanharju_ilmakuva

LAHTI – PORTTI JÄRVI-SUOMEEN

Lahden seutu on nopeasti kehittyvä kasvukeskus lähellä pääkaupunkiseutua. Lahdessa ja sen lähikunnissa asuu tällä hetkellä yli 200 000 ihmistä, ja alueen asukasluku on kasvanut tasaisesti 2000-luvun alusta lähtien. Miellyttävä asuinympäristö, nopeat kulkuyhteydet koko Etelä-Suomeen, aktiivinen elinkeinoelämä sekä laadukkaat kulttuuri- ja liikuntapalvelut houkuttelevat seudulle uusia asukkaita eri puolilta Suomea.

IMG_7392-5

Lahden seutu on metropolialueen hyvinvointikeskus ja yksi maan tunnetuimmista talviliikuntakaupungeista. Kaunis luonto, Salpausselän upeat harjut ja kirkasvetinen Päijänne ovat alueen matkailun tunnetuimpia valttikortteja.

Lue täältä lisää Lahden seudusta: visitlahti.fi

MATKUSTAMINEN KAUPUNKIIN JA SEN SISÄLLÄ

Rautatieaseman yhteyteen rakennettu Lahden matkakeskus toimii alueen liikenteen keskuspaikkana yhdistäen lähi- ja kaukoliikenteen sekä eri liikennemuodot saumattomasti.

Matkustusajat Lahteen junalla

 • Helsingin lentokentältä 50 minuuttia
 • Helsingin keskustasta 48 minuuttia
 • Tampereelta 1 tunti 48 minuuttia
 • Pietarista 2 tuntia 45 minuuttia

Kaikki kävelymatkan päässä, liikenneruuhkat voit unohtaa

 • Rautatieasema / Matkakeskus 0.9 km
 • Lahden urheilukeskus 1.4 km
 • Lahden messukeskus 1.4 km
 • Sibeliustalo 1.6 km

MATKAILIJAT

Matkailuneuvonta – VisitLahti

Kauppakeskus Trio,

Aleksanterinkatu 18

15140 Lahti

Puh. 0300 472 222 (0,34 € / min + pvm/mpm)

info(at)lahtiregion.fi

Matkailuneuvonta – chat ja Facebook

Maauimala _nosto

TAPAHTUMIEN KAUPUNKI

Lahdessa järjestetään vuosittain useita korkeatasoisia urheilu-, liikunta- ja musiikkitapahtumia klassisesta musiikista rockiin ja kantrista poppiin. Ensi talvena, Lahti on vuoden 2017 hiihdon maailmanmestaruuskilpailujen ylpeä isäntä jo seitsemättä kertaa.

Lahden Urheilu- ja Messukeskus, satama, Sibeliustalo, Pikku-Vesijärven puisto ja keskustan kävelykatu toimivat monien mieleenpainuvien tapahtumien näyttämönä ympäri vuoden.

https://visitlahti.fi/tapahtumat

AJANVIETTEITÄ

Lahdessa ja Hollolassa on kiinnostavia kohteita ja nähtävyyksiä jokaiseen makuun. Piipahda hiihtomuseoon, käy tutustumassa radion ja television historiaan, tutkaile vanhoja moottoripyöriä tai käy katsomassa historiallisia nähtävyyksiä. Lahden kaupunginmuseon sekä useiden gallerioiden taidekokoelmat sekä katutaide antavat tärkeän lisän seudun kuvataiteiden kirjolle.

11692497_10154057286447908_5396762639226916938_n

Suuntaa johonkin Lahden Top 10 -kohteista, nauti kaupungin monipuolisesta kulttuuritarjonnasta tai lähde rentoutumaan maaseudun rauhaan. Lahden lähikunnissa on paljon mielenkiintoista nähtävää ja siellä jos missä, kohtaat aidon päijät-hämäläisen tunnelman.

Lahdessa on myös kongressi- ja konserttikeskus Sibeliustalo, upea Vesijärven satama-alue ja useita kulttuurinähtävyyksiä ja historiallisia paikkoja ja keskiaikaisia kivikirkkoja, kuten Hollolan 500- vuotias Pyhän Marian kirkko.

Täältä löydät yleiskatsauksen Lahden seudun kiinnostaviin ja innostaviin kohteisiin sekä ajanvietteisiin. https://visitlahti.fi/nahtavyydet

royalmaaseutu

LAHDEN SEUTU ‒ ULKOLIIKUNNAN IHMEMAA

Lahti on aktiivisten ihmisten ja liikunnan ystävien unelmakaupunki. Lenkkipolut, hiihtoladut ja pyöräilyreitit lähtevät aivan kaupungin ytimestä. Koko Salpausselkä on todellinen ulkoliikunnan ihmemaa, jossa voi liikkua ja virkistyä keskellä Etelä-Suomen kauneinta järviluontoa. Alueella on mm. kansallispuisto, useita luontoreittejä, mittavat vesistöt, monipuolisia kuntoilureittejä sekä satojen kilometrien hyvin hoidettu latuverkosto. Eritasoisia ja helposti saavutettavia reittejä löytyy ympäri Lahtea ja Hollolassa kannattaa vierailla mm. Pirunpesällä.

Maailmanluokan puitteet eri liikunta- ja urheilulajeille

 • Messilä, Etelä-Suomen suurin hiihtokeskus
 • Liikuntakeskus Pajulahti, Olympiatason valmennuskeskus, vain 20 minuutin matkan päässä.
 • Suomen Urheiluopisto, jääkiekon kansallinen valmennuskeskus, Vierumäellä.
 • + yli 300 kilometriä pyöräilyreittejä
 • + lähellä useita golfkenttiä – Hollolassa Messilä Golf
 • Liikuntaa ja ulkoiluaktiviteetteja löydät https://visitlahti.fi/aktiviteetit

MISSÄ RUOKAILLA?

Jos haluat viettää ikimuistoisen illan ja nauttia illallista ainutlaatuisessa ympäristössä, vieraile aidossa maalaiskahvilassa tai illasta vaikkapa Vesijärvi-risteilyllä ‒ katso lista Lahden seudun ravintoloista.

Syö, juo ja nauti

Paikallinen ruokakulttuuri on tunnettu kalasta, riistasta, marjoista ja sienistä. Alueella on paljon leipomoita, tuottajatoreja ja maatiloja sekä kiinnostavia pienpanimoita ja tislaamoja, joilla on kunnianhimoisia tuotteita. Raikasta ja puhdasta vettä saadaan luonnonlähteistä.

Ravintolat ja kahvilat Lahden seudulla löytyvät https://visitlahti.fi/syojajuo

Rullakatu,-Pallaksenranta