Hollola

Hollola on Päijät-Hämeen iso kunta, jonka keskuksesta etäisyys Lahden keskustaan on noin kahdeksan kilometriä.

Hollolassa vehreä ja vaihteleva maasto, kulttuuri ja tapahtumat kietoutuvat kiehtovasti yhteen. Matkailijoita houkuttelevat erityisesti maaseutumiljöö ja kulttuurimaisemat, ainutlaatuiset luontokohteet ja monipuolinen ulkoilureitistö, jonne urheilun suurtapahtumat tuovat tuhatmäärin luonnon ja liikunnan ystäviä.

Hollola on tunnettu myös hyvistä palveluistaan ja tyytyväisistä kuntalaisista, jotka nauttivat asumisen väljyydestä luonnonkauniin kunnan kylissä ja keskuksissa.

MATKAILIJAT

Historiallisessa Hollolassa riittää nähtävää.

Hollolan kirkonseudun maisemaa hallitsee Hollolan keskiaikainen kivikirkko. Kohtauspaikka on Kirkonkylän kioski sekä Vanha Kunnantupa, jotka palvelevat kahvilana ja ravintolana. Kylällä on myös muita ruokapaikkoja, nähtävyyksiä ja ostospaikkoja. Naivistitaiteilija Asta Pulkkinen pitää kirkonkylällä suosittua galleria-kahvilaa ja taidenäyttelyä kesäaikaan.

Kirkon läheisyydessä sijaitsee viehättävä Hentilän talomuseoalue, joka toimii kotiseutumuseona. Kirkon pohjoispuolelle nousee Kapatuosian linnavuori, mikä taas on keskiaikaisen suojalinnan paikka ja yksi Päijät-Hämeen vanhimpia asuinalueita.

Pyhäniemen kartanon taidenäyttely on avoinna heinä-elokuussa. Kartanorakennuksen puisto on jo nähtävyys itsessään. Kesäisin puistossa järjestetään myös konsertteja osana Pyhäniemen taidekesää.

Hollolan nähtävyydet on listattu tänne

Luonnossa liikkujan ehdoton käyntikohde on mystinen Kiikunlähde ja aktiiviliikkuja suuntaa talvisin Etelä-Suomen suurimpaan hiihtokeskukseen, Messilään.
Liikunta ja luontokohteet

Osta paikallista – Kinnarin Tila

Kinnarin vanha tila sijaitsee viljavainioiden keskellä Hollolan Vesalassa, vain pyrähdyksen päässä Lahden kaupunkialueesta. Pioni ja Piironki on sisustus-, lahja- ja puutarhatuotteita myyvä tunnelmallinen tilamyymälä, josta saat myös upeat herkkukorit, tilan jauhotuotteet, rapeat suussa sulavat piparit ja rouskuvat näkkärit kotiin tai viemisiksi.

Ostoskohteita Hollolassa löydät täältä

Tietoa matkailijalle ja majoittujalle

Matkailijalle tärkeää tietoa kootusti Hollolasta löydät täältä.

https://www.hollola.fi/visit-hollola

Ruokailumahdollisuuksia Hollolasta löydät kootusti täältä.

Majoitustakin tarjoava Messilä toimii kesäisin tilausravintolana, samoin Hollolan Hirvi.

Hammonjoki

Hämeenkoskella palvelevat Koskikartano ja Jokelan kartano, jossa kahvila ja tilausravintola sekä ravintola palvelevat myös majoittujia.

Hollolassa palvelevat ravintola Kunnantupa ja ravintola Soramäen Pirtti. Lisäksi viikolla on auki runsas valikoima lounasravintoloita.

Soisalmen suon pitkospuilla, katso lisää https://www.outdoorsfinland.fi/reitti/tiilijarvienympari/