Kaima veisti Napapiiri-Jukolalle upeat portit – Materiaalina suomalainen kuusi jatkuvan kasvatuksen metsästä

Napapiiri-Jukolan portti

Kuva: Napapiiri-Jukolan portti on Jukola Industries -yrityksen käsialaa. Portin on suunnitellut Jouni Lehmonen. Puuseppä-pelimanni Samu Pyykkö oli mukana rakennustöissä ja aikoi myös soittaa haitaria portilla lauantaina. 

 

Napapiiri-Jukolan upeat portit ovat suomalaisen työn taidonnäyte.
Kuinka ollakaan, tekijäksi bongattiin vieläpä tapahtuman kaima, nimittäin konneveteläinen Jukoa Industries -niminen yritys.
– Meitä on tässä kolme osakasta. Olemme geometrista design-puupintaa työstävä suomalainen yritys, yrittäjä Jouni Lehmonen esittelee.

Hän tunnustautuu myös Napapiiri-Jukolan jyhkeiden porttien suunnittelijaksi. Kun tapahtuman pääsihteeri Sami Leinonen keksi ottaa kaimayritykseen yhteyttä, Lehmonen ei aprikoinut.
– Iliman muuta! Arvostan tätä tapahtumaa suuresti, hän sanoo.
Hän ihastutti Jukolan metsäinen tarina ja terveellisiin elämäntapoihin kannustava suunnistusyhteisö. Rovaniemi oli vieläpä lisähoukuttimena.
– Olen käynyt Lapin yliopiston teollisen muotoilun koulutuksen. Oli mahottoman mukava tulla tänne!

Napapiiri-Jukola-portti

NettaKarjalainen Jukola Napapiiri 2021 Perjantai 20.08.2021

Kuin puisia tapetteja

Porteissa on yhdistetty Jukolan ja Lapin teemoja. Lehmonen on itse tyytyväinen koristekuvioon, joka muistuttaa kirjailua. Sen henki on Lapin vöissä.
­- Me halusimme panostaa tähän reilusti enemmän kuin mitä organisaatio oli budjetoinut. Yhteistyöhengessä tulimme vastaan, Lehmonen sanoo.
Jukola Industries on alan uranuurtaja Suomessa, ja Lehmosen mukaan Jukolan viesti on kertakaikkisen hieno tilaisuus edistää myös oman yrityksen näkyvyyttä.
– Me olemme Suomessa ensimmäinen firma, joka tekee geometrisiä seinäpintoja sisä- ja ulkoverhoiluun. Tuotamme teollisesti eräänlaisia puutapetteja, hän luonnehtii.
Jukola-portit on tehty suomalaisesta kuusesta. Lehmonen korostaa, että puut ovat jatkuvan kasvatuksen metsistä, mihin tapahtumakumppani Innofor on erikoistunut.
­- Innoforilla on sataprosenttisesti avohakkaamatonta puuta, Lehmonen huomauttaa.

Lue myös Innoforin juttu:
Jukolan viestiin vastuullista puutavaraa – Jukolan viestin kilpailualueen portit rakennetaan Innoforin puista