Koronaturvallisuus: yhteislähdössä voi jättäytyä lähtörivityksen taakse

Lähtö

Ohjeet kilpailijoille yhteislähdön koronatoimista:

Lähtö on tavanomainen Jukolan yhteislähtö, jossa osallistujien välit ovat 80 cm ja rivien välit 1,2 metriä.

Kilpailija voi käyttää maskia lähtöön asti. Lähtöalueelle samoin kuin K-pisteelle sijoitetaan roska-astioita, mutta kannattaa huomioida, että niiden yhteyteen voi syntyä ruuhkaa. Jos mahdollista, laita maski lähdön yhteydessä omaan taskuusi.

Viestiin voi lähteä myös väljästi. Kilpailijan on mahdollista odottaa yhteislähdön ajan kartta-alueen takana ilman seisomista lähtörivistössä. 

Kilpailija saa yhteislähdön jälkeen karttansa oman lähtörivinsä päädystä kartan jakajalta ja pääsee näin lähtemään muun kilpailijajoukon takaa.

Tämän jälkeenkin voi lähteä. 30 minuutin ajan lähtölaukauksesta kilpailija saa kartan vielä halutessaan vaihtopuomin Helppipisteeltä ja pääsee sen jälkeen lähtemään kilpailuun. Yhteislähdön ryhmityksessä  jakamatta jääneet kartat viedään siis Helppipisteelle.

Uusintalähdössä kartat pidetään karttasäkeissä 30 minuuttia lähdön jälkeen. Sen ajan ne ovat noudettavissa. Vasta sen jälkeen ne kerätään pois.

Laatineet: tekninen asiantuntija Jaakko Lajunen ja pääsihteeri Sami Leinonen

Lähtö

Viestien yhteislähtö tapahtuu kuvassa näkyvän raviradan takakaarteessa. Lähtörivityksen takana voi odotella väljempää hetkeä lähteä maastoon. Kuva: Netta Karjalainen