Napapiiri-Jukola järjestetään elokuussa

Maailman suurin suunnistustapahtuma Jukolan viesti siirtyy koronaviruksen takia tämän vuoden kesäkuulle suunnitellusta ajankohdasta kahdella kuukaudella.

Napapiiri-Jukola järjestetään Rovaniemellä 21.-22.8.2021. Alun perin Napapiiri-Jukola oli tarkoitus järjestää vuonna 2020.

Siirrosta päättivät järjestävä seura Ounasvaaran Hiihtoseura, Jukolan viestin johtoryhmä ja Suomen Suunnistusliitto.

– Päätös siirrosta tehtiin vasta, kun kaikki faktat ja mahdollisuudet oli punnittu. Napapiiri-Jukolan järjestäjät joutuivat ottamaan suuren vastuun tapahtuman siirrosta, mutta päätös osoittaa myös ainutlaatuista Jukolahenkeä. Periksi ei anneta, vaan loppuun asti yritetään. Toivon nyt, että suunnistajat vastaavat haasteeseen ja tulevat Rovaniemelle. Järjestäjät tarvitsevat kaiken tuen tapahtuman toteuttamiseen, kertoo Jukolan johtoryhmän puheenjohtaja Juhani Sihvonen.

Napapiiri-Jukolan järjestäjät jatkavat tiivistä viranomaisyhteistyötä terveysturvallisen tapahtuman järjestämiseksi.

– Tavoitteenamme on, että voimme järjestää täysimääräisen Napapiiri-Jukolan elokuussa. Haluamme toteuttaa tapahtuman vastuullisesti, joten tulemme noudattamaan viranomaisten antamia kokoontumisrajoituksia ja ohjeistuksia. Viranomaiset tekevät lopullisen päätöksen tapahtuman järjestämisestä ja osallistujamääristä. Seuraamme tiiviisti koronaepidemian kehittymistä seuraavien kuukausien aikana, sanoo Napapiiri-Jukolan kilpailunjohtaja Martti Anttila.

Joukkueiden ilmoittautumiset ja ostetut lisäpalvelut siirtyvät elokuulle 2021. Uusien ilmoittautumisten määräajoista tiedotetaan myöhemmin ja tiedot päivitetään muun muassa tapahtuman internetsivuilla olevaan kilpailukutsuun.