Venlojen viesti käyntiin Hiidenkiertäjien komennossa

Lahden suunnistajat

Kuva: Lahden suunnistajat vaihdossa.

Suomalaisjoukkueet ovat vahvoissa asemissa Venlojen viestin puolivälissä. Kahden osuuden jälkeen kärjessä juoksee Hiidenkiertäjät. Ruotsalainen Alfta Ösa on toisena kärjestä minuutin ja kuuden sekunnin päässä. Kolmantena on Lahden suunnistajat, jolla on matkaa kärkeen 1:40.

Venlojen viesti

Hiidenkiertäjien Roosa Hämäläinen.

Ensimmäiseltä osuuden jälkeen kärjessä oli IFK Göteborg, jonka avausosuuden viejä Viktoria Björnstad tuli vaihtoon 14 sekuntia ennen Alfta Ösan Irina Nybergia. Göteborgin toisen osuuden viestinviejä Isia Basset teki kuitenkin heti osuuden alussa virheen, ja joukkue putosi osuuden jälkeen kahdeksanneksi.

Tampereen Pyrintö, yksi kisan suomalaissuosikeista oli ensimmäisen osuuden jälkeen sijalla 32, 3:17 kärkeä perässä. Avaaja Saila Kinni oli suoritukseensa kuitenkin suhteellisen tyytyväinen. Toisella osuudella Lotta Karhola nosti Pyrinnön neljänneksi. Kolmatta osuutta vie kestomenestyjä Venla Harju.

Mäntyvaaran maasto on osoittautunut kahdella ensimmäisellä osuudella haastavaksi ja erot ovat olleet melko suuria. Viesti onkin puolivälissä vielä paljon ellei täysin auki.

Lotta Karhola, Tampereen Pyrintö

Lotta Karhola, Tampereen Pyrintö