GRK kakkososuuden isännäksi

– On hienoa olla mukana järjestämässä Suomen suurinta liikuntatapahtumaa, Roope Korpela hymyilee. Korpelan takana näkyy Jukolan Viestin lähtö-, maali- ja vaihtoalue.

 

Infrarakentamiseen erikoistunut GRK Suomi Oy on Jukolan Viestin kakkososuuden isäntä.

GRK esittelee osaamistaan myös Porvoon Jukolan kilpailukeskuksen rakentamisessa. Yritys on vastannut alueen maanrakennuksesta, muun muassa kulkuväylien ja oleskelualueiden päällystämisestä.

– On hienoa olla järjestämässä Suomen suurinta liikuntatapahtumaa, GRK:n työpäällikkö, itsekin innokas suunnistaja Roope Korpela hymyilee kilpailualueella. Samaan aikaan pellon toisella laidalla kaivinkone ja pyöräkuormaaja levittävät soraa kulkuväylille.

– Olemme tällainen urheiluun hurahtanut yhtiö. Sponsoroimme näkyvästi muun muassa maastohiihtoa. Henkilökunnassamme on myös jonkin verran suunnistajia. Meillä on ollut työpaikan joukkue Jukolan Viestissä jo vuosia ja itse olen käynyt Jukolassa vuodesta 2008 lähtien. Toivottavasti Porvooseen saadaan mukaan ensimmäistä kertaa myös Venlojen joukkue.

GRK-konsernilla on toimintaa Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Yritys työllistää yli tuhat infrarakentamisen ammattilaista. Nopeasti kasvaneen yhtiön liikevaihto lähentelee puolta miljardia euroa.

Urheilun lisäksi GRK:ta veti Porvoon Jukolan kumppaniksi hiiliviisausteema.

– Kehitämme ja tuotamme maanrakentamiseen soveltuvia uusiomateriaaleja ja hiilinegatiivisa tuotteita kuten biohiiltä. Myös purkumateriaaleja hyödynnetään aina, kun se on teknisesti mahdollista. Käytämme maanrakennuksessa myös mahdollisimman paljon rakennusalueella ennestään olevia maamassoja, Korpela kertoo.

Jukolan viikonlopun Korpela aikoo keskittyä yrityksen mukaan kutsumien asiakkaiden kanssa vain suunnistukseen. Kilpailun jälkeisellä viikolla GRK:n työporukka purkaa kilpailukeskuksen rakenteet siirrettäviksi seuraavaan kohteeseen.

 

Teksti ja kuva Markku Pulkkinen