Kilpailun johtajalla on voittajan fiilis

Palkinnot on jaettu. Jukolan lippu luovutettu ensi vuoden järjestäjille ja fanfaarit soitettu. Kilpailun johtaja Kalevi Ilonen näyttää huojentuneelta ja hieman väsyneeltä. Klassinen urheilukilpailun jälkeinen kysymys kuuluu: Miltä nyt tuntuu?

– Täytyy sanoa että tosi hyvältä, Ilonen sanoo.

Viikko ennen Jukolaa ja itse Jukolaviikonloppu on ollut viiden vuoden valmistelutyön huipentuma. Kaikki sujui kuitenkin hyvin, kilpailukeskus saatin rakennettua ajoissa ja muukin infra valmistui ajoissa.

– Väkeä on ollut riittävästi ja asiat hoituivat.Kilpailun johtajalla on kyllä ollut juoksemisia.

Ilonen mainitsee esimerkkinä telttakylän telttapaikkojen merkkikepit joita hän torstai-iltana kävi laittamassa yhdelle alueista.

– Jotain konkreettistakin sai tehdä ennen (Jukolaa), sanoo Ilonen.

Viiden vuoden työ Jukolan viestin hyväksi jatkuu heti Jukolan viestin jälkeen telttojen, rakennelmien ja infran purkamisella.Töitä on siis riittänyt, ja riittääkin vielä.

– Nyt täytyy suunnitella alueen purkua. Mitään paniikkia ei ole, kaiken ei tarvitse heti olla valmista.
Osa rakennelmista ja tavarakonteista matkaa ensi vuoden Jukolan järjestäjälle Kauhavaan, joten juhannusviikkokin menee Ilosella Jukolan merkeissä. Kaikesta huolimatta hän suosittelee kilpailun johtajan työtä muillekin.

– Se on viisivuotinen johtamispaikka. Mutta hyvä apulaisjohtaja pitää olla, Ilonen sanoo, ja kiittää kilpailun varajohtajaa Jari Johanssonia hyvästä yhteistyöstä.

– Kaikkein tärkein on kuitenkin se mitä me olemme tarjonneet kilpailijoille. Rastit ovat olleet oikeissa paikoissa ja ratamestarit ovat tehneet todella vaativat radat.

 

Teksti: Mikael Grönroos