GRK är värd för andra etappen

– Det är jätteroligt att vara med och arrangera Finlands största idrottsevenemang, ler Roope Korpela. Bakom Korpela kan du se  Jukola Kavlens start-, mål- och växlingsområdet.

 

GRK Suomi Ab, som är specialiserat på infrastrukturkonstruktion, är värd för den andra etappen i  Jukola Kavlen.

GRK presenterade också sitt kunnande i byggandet av Jukola tävlingscentralen  i Borgå. Bolaget har ansvarat för schaktningen av området, bland annat  skött om beläggningen på gångvägarna och på tävlingscentralen.

– Det är fint att få vara med och arrangera Finlands största idrottsevenemang, ler GRK:s arbetsledare, själv entusiastisk orienterare,  Roope Korpela på tävlingsområdet. Samtidigt sprider, på andra sidan fältet,  en grävmaskin och en hjullastare grus på gångvägarna.

– Vi är ett  företag med stor passion för sport. Vi sponsrar synligt till exempel längdskidåkning. Vår personal har även några orienterare. Vi har haft  arbetsplatslag med i Jukola Kavlen i flera år och jag har själv deltagit i Jukola sedan 2008. Förhoppningsvis får vi med ett Venla lag, för första gången, till Borgå.

GRK Group har verksamhet i Finland, Sverige och Estland. Företaget sysselsätter mer än tusen proffs  inom infrastrukturkonstruktion. Det snabbt växande företagets omsättning närmar sig en halv miljard euro.

Förutom idrotten, var det också Porvoo Borgå Jukolas kolsmarttema, som gjorde att GRK  kom med som partner och etappvärd.

– Vi utvecklar och producerar återvunnet material lämpligt för schaktning och koldioxidnegativa produkter som biokol. Rivningsmaterial återanvänds också när det är tekniskt möjligt. Vi använder redan befintliga  jordmassor så mycket som möjligt på   byggområdet, säger Korpela.

Under Jukola helgen planerar Korpela att enbart fokusera på orientering med de kunder som bjuds in av företaget. Veckan efter tävlingen demonterar GRK:s arbetslag tävlingscentralens strukturer för att flyttas till nästa plats.

 

Text och bild Markku Pulkkinen