Jahtivoudeilla on takana 50 Jukolaa

Jukolan viestin taustajärjestö Kaukametsäläiset palkitsi Porvoon Jukolassa pitämässään kokouksessa suunnistajia, jotka ovat osallistuneet 50:een Jukolan viestiin. Näitä Jahtivoudeiksi nimettyjä henkilöitä oli tänä vuonna palkittavana yhteensä viisi eli Paavo Inkinen, Erkki Jokela, Jarmo Rönnqvist, Matti Äijö ja Klaus Kuusi.

Kaukametsäläiset valitsivat myös uusia jäseniä. Yhteensä jäseniä voi olla enintään 77.

Uudet jäsenet ovat Pasi Jokelainen Kajaanista, Jarkko Liuha Kangasalta sekä Petri Paukkunen Kaarinasta.

Jo aikaisemmin eli vuonna 2021 Kaukametsäläisiin oli valittu Timo Ritakallio, mutta hän pääsi vastaanottamaan kunnianosoitustaan vasta tänä vuonna.

Ritakallio tunnetaan useista suunnistukseen liittyvistä luottamustehtävistä. Parhaillaan hän on Suomen Suunnistusliiton puheenjohtaja. Hän oli myös aikaisemmin neljä vuotta Suomen Olympiakomitean puheenjohtajana. Puheessaan Ritakallio kiitteli kaukametsäläisiä siitä, että se on saanut pystynyt uudistamaan Jukolan viestiä sopivalla tavalla, mutta perinteitä kunnioittaen.

Timo Ritakalliolle Porvoo on jo 44. Jukola. Hänelle on varattu neljäs osuus Suomen Suunnistusliiton joukkueessa.

Uudet kaukametsäläiset joutuivat jokainen tuomaan kiven itselle tärkeästä paikasta. Vastalahjaksi he saivat kaukametsäläisiltä muistokiven omalla numerolla.

Kaukametsäläisten kokouksessa palkittiin koulutuspäällikkö Esko Junttila Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristillä.

 

Uudet Jahtivoudit (listassa viimeisenä heidän viimeisin seuransa):
Klaus Kuusi: Kruunuhaan Reima, Mesikämmenet
Paavo Inkinen: Mäntsälän Urheilijat, Rastivarsat, JäPa, Rasti-Jyry
Erkki Jokela: LeSi, Hiidenveden Hortoilijat, RaVi
Jarmo Rönnqvistc: VaaSu, AU, HNMKY, OK77
Matti Äijö: IkU, IKNV

Uudet jahtivoudit: Markku Rönnqvist, Paavo Inkinen, Erkki Jokela ja Matti Äijö ovat uusia Jahtivouteja. Kuva: Ilkka Metsälä

 

Uudet kaukametsäläiset: Timo Ritakallio (vas.), Jarkko Liuha ja Petri Paukkunen kertoivat suunnistusurastaan. Kuva: Chris Macleod

Teksti: Riitta Ketola