Jukolan viestin sanoma kannustaa Itämeren suojeluun

Perinteen mukaisesti yksi Jukolan viestin voittajajoukkueen jäsenistä lukee Jukolan sanoman. Tänä vuonna Emil Svenskillä Stora Tuna OK:sta oli kunnia esittää suunnistajien viesti:

 

“Kansalliskirjailijamme Aleksis Kivi kuvaa maamme luontoa romaanissaan Seitsemän veljestä hellin sanoin.

”Kevät oli tullut, kinokset olivat sulaneet, suojasti puhalteli tuuli, maa rupesi viheriöitsemään ja koivisto kävi lehteen.”

Vastuullisuus, liikunnan ilo ja hyvinvointi ovat Porvoo Borgå Jukolan perusta. Luonnon suojeleminen ja Suomen kauniin luonnon säilyttäminen tuleville sukupolville on yksi tärkeimmistä velvollisuuksistamme.

Itämeri on maailman nuorin meri. Itämeri on myös yksi maailman herkimmistä ja saastuneimmista meristä. Olemme kuljettaneet viestimme läpi yön voimistuvan kesän valossa Suomenlahden tuntumassa Epoon kallioilla tervehtien kaikkia Itämeren hyvinvoinnin eteen työtä tekeviä tahoja ja kannustaaksemme meitä kaikkia huolehtimaan velvollisuuksiemme täyttämisestä.”

 

Sanoman vastaanotti kolme järjestöä, jotka kaikki toimivat puhtaamman Itämeren puolesta: Suomen luonnonsuojeluliitto, John Nurminens säätiö, Baltic Sea Action Group sekä Pidä saaristo siistinä ry.

Teksti Mikael Grönroos  Kuva Micki Kulju