Kiinnostuneille epoolaisille Jukola-tietoa

Epoon vanhainkodin rakennuksista ei enää näy jälkeäkään, alueelle odotetaankin nyt uusia rakennuksia. Ne tulevat olemaan väliaikaisia, ensi vuoden Jukolan viestiä varten rakennettuja.

Toukokuun 10. päivänä Epoon asukkailla oli mahdollisuus tutustua alueeseen Jukolan viestin järjestäjien johdolla. Yli 30 henkilöä ilmestyi paikalle kuuntelemaan Trianin edustajia. Kyläläisiä kiinnostikin tietää miten tapahtuma vaikuttaa luontoon ja miten kulkeminen omalle kiinteistölle onnistuu sekä miten paljon liikennettä ja vilskettä aiheutuu siitä, että jopa 50 000 ihmistä saapuu paikalle?

Milloin on lähdettävä evakkoon, kuului koiriensa terveydestä huolestuneen asukkaan kysymys?

Järjestäjät vakuuttivat ettei jättitapahtuma merkittävästi tule häiritsemään asukkaiden elämää eikä turmelemaan maastoa. Asiaa on tutkittu aikaisempien Jukolan viestien yhteydessä ja on huomattu että kielteiset vaikutukset ovat pieniä ja hyvin paikallisia. Jo vuoden kuluttua ovat useimmat näkyvät jäljet Jukolan viestistä kadonneet maastosta.

Kilpailukeskus tulee sijaitsemaan Epoontien molemmin puolin ja liikenne ohjataan Sannaisten sekä Ylikeen kautta. Läpikulkuliikennettä ei tulla sallimaan.

Kilpailukeskuksen rakentaminen aloitetaan jo tulevana kesänä kun vanhainkodin alueen maastoa tasoitetaan. Varsinaisen kilpailukeskuksen rakentaminen sijoittuu ensi keväälle, vuoden 2023 huhtikuusta lähtien.