Miten päästä Jukolaan?

Opasteet ovat paikoillaan perjantaina 16.6.2023 klo 7.00. Opasteita on noudatettava.

Kilpailukeskukseen tuleva liikenne ohjautuu kahdesta eri suunnasta. Saapuvan liikenteen tulee noudattaa yllä olevan kartan osoittamia lähestymissuuntia. Koska Epoontie tulee olemaan suljettu läpikulku liikenteeltä kilpailukeskuksen kohdalla, väärältä puolelta lähestyminen aiheuttaa ison kierron kilpailukeskukseen.

Opastukset alkavat Porvoon moottoritieltä, VT7.

Henkilöautoliikenne sekä matkailuautot ja -vaunut ohjataan Sannaisten liittymän, liittymä 63, kautta Sannaistentietä – Jakarintietä – Ylikentietä – Epoontietä pysäköintialueille.

Linja-autot ohjataan kilpailukeskukseen Porvoon kautta, matkustajien purkupaikalle, josta ne ohjataan pois samaa reittiä.

Helsingin suunnasta tulevat linja-autot ohjataan Skarpensin liittymän, liittymä 61, kautta Myrskyläntietä – Werner Söderströminkatua – Teollisuustietä – Merituulentietä – Kevätkummuntietä – Humlantietä – Pihlajantietä – Tarkkistentietä – Epoontietä.

Koskenkylän suunnasta tulevat linja-autot ohjataan Ritan liittymän, liittymä 62, kautta Loviisantietä – Teollisuustietä – Merituulentietä – Kevätkummuntietä – Humlantietä – Pihlajantietä – Tarkkistentietä – Epoontietä.

Moottoripyörällä voi saapua molemmista suunnista, eikä erillistä opastusta ole.

Liikenne ruuhkautuu, joten varatkaa riittävästi aikaa saapumiseen kilpailukeskukseen. Ruuhkautuminen on todennäköisintä lauantaina klo 10–14 välisenä aikana.

Henkilöautot

Henkilöautot opastetaan pelloilla sijaitseville pysäköintialueille useiden liittymien kautta, osoitteessa Epoontie 700. Liikenteenohjaajien ohjeita on noudatettava.

Autot ohjataan pysäköintiin rivistöissä. P-alueiden ohjaajien merkkejä on noudatettava.

Etäisyys P-alueelta kilpailukeskukseen on enintään 2500 metriä.

Pysäköintialueilta ei ole henkilökuljetusta eikä tavarankuljetusta. Jalankulkijoiden on noudatettava erityistä varovaisuutta liikennereiteillä ja kuljettava merkittyjä kulkureittejä pitkin.

Myös itse kilpailukeskuksessa kulkureitit voivat ruuhkautua, joten älä tuki reittejä kokoontumalla kulkureiteille, vaan siirry kohteliaasti sivuun.

Pysäköintialueelle johtavilla teillä on pysäköintikielto, jota valvotaan. Yksityisille piha-alueille ja pihateille ei myöskään saa pysäköidä. Väärin pysäköity auto on turvallisuusriski ja hinataan lähisiirtona pois. Hinauskustannus laskutetaan auton omistajalta.

Kutsuvieras- ja Media- pysäköintilipulla varustetut autot sekä INVA-korttia tuulilasissa pitävät ohjataan omaan pysäköintiin osoitteessa Epoontie 650, josta on 1 km asfalttitietä kilpailukeskukseen. Pidä pysäköintilippu auton tuulilasin sisäpuolella näkyvästi esillä saapuessasi. Nämä pysäköintiliput ovat henkilökohtaisia ja käyttöä valvotaan.

Huom! Tälle ryhmälle paras vaihtoehto saapua kilpailukeskukseen on non-stop bussikuljetuksella. Edellä mainitut autot voi pysäköidä Porvoossa, Suiston kentälle osoitteessa Meritullinkatu 3, jossa on bussipysäkki.

Henkilöautojen pysäköintipaikat ovat maksullisia ja pysäköintimaksu suoritetaan kotimaisella ParkMan sovelluksella https://parkman.io/fi/pysakointi-sovellus. Näin vältetään ruuhkautumista ja turhia jonoja. Voit maksaa pysäköinnin ennakkoon tai paikan päällä. Lataa ennakkoon puhelimeesi ParkMan sovellus App storesta tai Play sovelluskaupasta. Voit myös saada apua latauksen kanssa ParkMan tukihenkilöiltä kilpailuinfossa tai pysäköinnin palvelupisteessä. Pysäköinnin kertamaksu on 20 €. Pysäköintilipun voi myös ostaa Mobilepaylla, korttimaksulla ja käteisellä kilpailuinfosta sekä Mobilepaylla ja korttimaksulla pysäköinnin palvelupisteestä. Pysäköintimaksut tarkastetaan koko tapahtuman ajan poistuttaessa. Pysäköintimaksun suorittaminen näytetään puhelimesta tai näyttämällä pysäköintilippua. Huomaa, että ajoneuvo, joka poistuttaessa ei ole hoitanut pysäköintimaksua, laskutetaan jälkikäteen, jolloin pysäköintimaksu on 20 €. + laskutuslisä 10 €.

  • Varaudu liikenteen ruuhkautumiseen myös kotimatkalla.
  • Älä jätä autoon arvotavaroita näkyville.
  • Pysäköintialueiden reunoilla on muutama WC.

Nonstop bussikuljetus

Kilpailukeskukseen pääsee Porvoon linja-autoasemalta ilmaisella Jukola bussilla. Jukola bussin lähtöpaikka Porvoon linja-autoaseman ja torin vieressä Raatihuoneenkadulla, Kaupungintalon edessä. Bussit kulkevat la 17.6. klo 9.00 alkaen joustavasti 20 min välein ja ruuhka-aikaan nonstoppina klo 22.00 asti. La 17.6. klo 22.00 – su 18.6. klo 9.00 bussi kulkee tunnin välein tasatunnein. Su klo 9.00 alkaen joustavasti 20 min välein ja ruuhka-aikaan nonstoppina klo 16.00 asti. Matka kilpailukeskukseen kestää n. 20 min. Bussit lähtevät kilpailukeskuksesta takaisin Porvooseen heti, kun pysäkillä odottavat matkustajat ovat päässeet kyytiin.