Naisenergiaa Jukolan yöhön

Seitsemän rohkeaa nuorta naista valloittaa Porvoossa Jukolan yön. Rauman seitsemän siskosta -joukkue osallistuu ensimmäistä kertaa Jukolan Viestiin.

 

– Viime vuoden Jukolassa mietittiin, että olisi kiva osallistua Venlojen lisäksi myös Jukolaan. Alkuvuodesta tehtiin lopullinen päätös, että ilmoittaudutaan nyt ihmeessä jo tänä vuonna mukaan, joukkueen puhenainen Inka Kyllästinen kertoo.

 

Lauantaina alkuillasta Jukolan areenan tunnelmaa olivat jo haistelemassa Inka Kyllästinen (takana vas.), Sini Hyörtti, Anni Ahlfors, Liisi Hentonen, Ilona Lohtander (edessä vas.) ja Maria Hyörtti. Joukkueen seitsemäs jäsen, Camilla Korte, oli vielä matkalla Porvooseen.

 

Rauman siskokset ovat tutustuneet toisiinsa Rasti-Lukon suunnistustouhuissa jo lapsina ja hitsautuneet kisamatkoilla yhteen. Oikeita sisaruksia 17–38-vuotiaasta joukosta löytyy kaksi. Joukkueessa on myös yksi juniorisarjan SM-hopeamitalisti.

 

– Nimeksi valikoitui Rauman seitsemän siskosta, sillä siitä käy hyvin ilmi alkuperäinen kotipaikkakunta ja koko joukkueen edustama tyttöenergia. Teetimme joukkueelle myös oman tiimipaidan.

 

Energiaa tosiaan piisaa, sillä viisi joukkueen jäsentä juoksi jo päivällä Venlojen Viestin. He pitivät maastoa sopivan vaativina, mikä sopii kokeneille suunnistajille hyvin.

 

– Tärkein tavoitteemme on läpäistä Jukolan Viestin hyväksytysti, jotta kaikille jäisi hyvä mieli ja muisto viestistä. Olisi hienoa, jos vaikka olisimme paremmalla sijalla mitä lähtönumeromme 1480 kertoo, Kyllästinen sanoo.

 

Yksi toinenkin salainen tavoite joukkueella on. Kerrottakoon se nyt kuitenkin tässä… Yhdestä suusta nuoret naiset sanovat, että olisi hienoa voittaa Rasti-Lukon kolmosjoukkue. Hyvää haastamista Jukolan ensikertalaisilta.

 

– Jukolan viestissä parasta on ehdottomasti tunnelma. Ihmiset ovat iloisia ja saa viettää kesän parasta aikaa yhdessä metsässä ja kisapaikalla, Rauman tytöt tiivistävät.

 

 

Teksti ja kuva: Markku Pulkkinen