Rudus isännöi Venla-osuuden

Rudus Oy:n toimitusjohtaja Mikko Vasama (kesk.) ja kilpailunjohtaja Kalevi Ilonen kättelivät yhteistyösopimuksen syyskuussa Porvoon Isolla Linnamäellä. Jukolan Viestin markkinointipäällikön Jari Johanssonin mukaan Ruduksen panos kiviainesten toimittajana on erittäin keskeinen kilpailukeskuksen rakennustöissä.

 

Kivipohjaisia rakennusmateriaaleja valmistava Rudus Oy on Porvoon Venlojen Viestin ensimmäisen osuuden isäntä. Yhtiö toimii kumppanina myös kilpailukeskuksen rakentamisessa.

Porvoo Borgå Jukolan kilpailukeskus rakentuu pellolle Epooseen. Kulkuväylille ja tapahtuman torialueelle ajetaan kiviainesta, jotta maapohja kestää ihmiset ja ajoneuvot.

– Sora kuljetaan tapahtuma-alueelle Porvoon lähellä sijaitsevilta kiviainesalueiltamme. Lyhyt kuljetusmatka on Jukolan Viestin teeman mukaista hiiliviisautta. Hiiliviisaus sopii hyvin yrityksemme arvoihin, toimitusjohtaja Mikko Vasama sanoo.

– Olemme työskennelleet jo pitkään sen eteen, että saamme pienennettyä materiaaliemme hiilipäästöjä. Toimme markkinoille jo kymmenen vuotta sitten vihreän betonin, jossa hiilidioksidipäästöt on vähennetty minimiin.

Ruduksen valmistamia tuotteita ovat kiviaineksen lisäksi muun muassa valmisbetoni, betonielementit, julkisivuelementit, pihakivet ja portaat. Yrityksellä on Porvoossa valmisbetonitehdas ja Porvoon ympäristössä useita kiviainespaikkoja. Lähes tuhat henkilö työllistävällä Ruduksella on myös vahvasti kasvavaa kierrätysliiketoimintaa.

– Otamme vastaan rakennusbetonijätettä, murskaamme sen ja myymme eteenpäin. Kierrättämällä vältytään käyttämästä uutta, neitseellistä kiveä.

– Entisöimme kiviainesalueitamme luonnon kannalta monimuotoisemmiksi kuin alueen alkuperäinen metsä oli. Tätä kautta pyrimme omalta osaltamme hidastamaan luontokatoa ja tarjoamaan monipuolista ympäristöä esimerkiksi pölyttäjille. Olemme rakentaneet myös kosteikkoja ja lahjoittaneet kiviaineksia kalojen kutupaikkojen rakentamiseen, Vasama kuvailee.

Ruduksen omistamat kiviainesten ottoalueet ovat toimineet monta kertaa myös suunnistustapahtumien kilpailukeskuksina. Alueilla on paljon paikoitustilaa ja kilpailukeskus on helppo pystyttää kuivaan maastoon.

Vasama odottaa itsekin porvoolaisena innokkaasti ensi kesän Jukolan Viestiä.

– Kutsumme varmasti asiakkaitamme paikan päälle seuraamaan hienoa tapahtumaa. Koitamme saada myös Ruduksen omat suunnistusjoukkueet sekä Venlojen että Jukolan Viestiin. Vielä ehdimme hyvin harjoitella, Vasama hymyilee.

Jukolan Viestin kilpailunjohtaja Kalevi Ilonen on tyytyväinen, että yhteistyösopimus Ruduksen kanssa syntyi.

– Maanrakennus on iso osa koko Jukola-keskuksen rakentamisesta ja on hienoa, että mukana on nyt yritys, jolla on omaa toimintaa Porvoossa.

 

Teksti ja kuva: Markku Pulkkinen