Jukolan viestin voitto Kooveelle

Koovee otti 70. Jukolan viestin voiton ennen IFK Göteborgia.

Koovee oli viestin alussa kärjen tuntumassa, mutta kolmannen osuuden jälkeen ero kasvoi yli viiteen minuuttiin ja vaihtosija oli 12. Neljännellä osuudella Oleksandr Kratov suunnisti kolmen minuutin erolla seuraavaan osuuden nopeimman ajan ja vaihtoi kärjessä.

Ratkaisu nähtiin viidennellä osuudella, kun IFK Göteborgin Jens Wängdahl teki suppa-alueella ison virheen ja Kooveen Kenny Kivikas karkasi yli kolmen minuutin johtoon. Samalla alueella myös kolmantena ollut Nydalens SK:n Eirik Langedal Breivik teki samalle rastille ison virheen ja oli viidennessä vaihdossa jo yli seitsemän minuuttia kärkeä jäljessä.

Kuudennella osuudella IFK Göteborgin Fredrik Bakkman kuroi Kooveen Timo Sildin eroa kiinni ja vaihdossa eroa oli enää 50 sekuntia. Kolmantena vaihtoi kuudennella osuudella nousua tehnyt Paimion Rastin Frédéric Tranchand yli yhdeksän minuuttia kärjestä.

Ankkuriosuudella Kooveen Daniel Hubman piti IFK Göteborgin Eskil Kinnebergin takanaan varmalla suunnistuksella ja toi Kooveelle seuran historian kolmannen Jukolan voiton 4:38 erolla IFK Göteborgiin. Olav Lundanes toi Paimion Rastin kolmantena maaliin 8:37 kärjen jälkeen.

Voittajajoukkueessa juoksivat Joni Hirvikallio, Topi Anjala, Lauri Sild, Oleksandr Kratov, Kenny Kivikas, Timo Sild ja Daniel Hubman.

Teksti: Saara Kukkonen
Kuva: Kimmo Hirvonen