KooVeen voiton salaisuutena yhteishenki ja tasainen suoritus

KooVeen viestin avannut Joni Hirvikallio kertoi tehneensä alkumatkasta virheitä, mutta päätti olla hermostumatta niistä ja jatkaa tarkasti loppuun saakka.

– Loppumatka olikin sitten vähän helpompaa. Jukola-voitto on tähän asti minulle vain haave mutta nyt lähdimme tavoitteleemaan vain voittoa. Koimme olevamme valmiita siihen, iloinen Hirvikallio kommentoi. – Meillä on hyvä joukkuehenki ja pirun hauskaa yhdessä. Aina nauttii yhdessä vietetystä ajasta. Joukkue on rakentunut vuosi vuodelta vahvemmaksi.

Toisella osuudella Topi Anjala pääsi ajamaan takaa 21 sekuntia hänen edellään lähtenyttä Jani Lakasta.
– Oli mukava nähdä Jania edellä, koska hän ei yleensä tee virheitä, Anjala kommentoi. Topi Anjalalle Jukola-voitto oli toinen, edellinen tuli 2 vuotta sitten Lappee-Jukolassa. Silloin Anjala ja Lakanen suunnistivat samassa joukkueessa.

– Mielestäni Jukola-voittoja ei voi verrata keskenään. Voittaminen on aina mukavaa! Joukkueella oli rento fiilis koko viikon ajan. Meillä on hyvä luottamus toisiimme ja siihen että kaikki tekevät parhaansa joukkueen eteen, Anjala kuvaili.

KooVeen satsaus Jukolaan alkaa yleensä jo syksyllä tulevien kisamaastojen tyyppimaastoissa harjoitellen.
– Keväällä on sitten vielä muutama yhteinen leiri ja Jukola-viikolla kokoonnutaan yhteen ja mietitään mitkä ovat kaikista tärkeimpiä asioita joihin kiinnittää huomiota, Topi Anjala kertoi.

Pienet virheet eivät estäneet voittoa

KooVee:ssä kamppailu ykkösjoukkueen paikoista on niin kova, ettei Anjalakaan voinut olla varma paikastaan ykkösjoukkueessa ennen kuin vasta Tiomilan jälkeen.
– Olimme joukkueena tänään vahvoja, vaikka teimme pieniä virheitä niin ne eivät kuitenkaan olleet niin suuria että olisivat estäneet voiton, Anjala totesi.

Kolmannella osuudella suunnistanut Lauri Sild kertoi myös tehneensä radan alkupuoliskolla useita pieniä virheitä.
– En usko, että maasto oli helppo kenellekään, mutta me olimme hyvin valmistautuneita tähän maastoon, Sild kertoi.

Neljännellä osuudella suunnistanut Oleksandr Kratov on kärsinyt polvivammasta ja päätti vasta lauantaiaamuna juoksevansa.
– Olin hyvin lähellä sanoa, etten juokse, mutta onneksi päätin lähteä kokeilemaan kestääkö jalka. Keskittyminen oli niin hyvä, ettei vamma  hidastanut vauhtia missään vaiheessa. Teknisesti suoritus ei ollut kovin hyvä, mutta fyysisesti tänään oli hyvä päivä, Kratov kertoi.

Nyt oli aika näyttää

Kenny Kivikas kertoi ettei nähnyt IFK Göterborgin Jens Wängdahlia kertaakaan koko viidenen osuuden aikana, vaikka eroa oli välillä vain parikymmentä metriä. – Yritin keskittyä omaan suoritukseen. Kuulin välillä askeleita, mutta en katsonut taakseni enkä nähnyt häntä missään vaiheessa, Kivikas kertoi.

Kuudennella osuudella Timo Sild kertoi palauttaneensa mieleen keväiset Tiomilan tapahtumat. – Tiesin, että Kenny oli tehnyt ennen minua hyvän suorituksen ja päätin, että nyt on meidän aika näyttää mihin pystymme. Tiesin olevani kunnossa ja että kun vain teen hyvän suorituksen, se riittää.

Ankkuri Daniel Hubmannille voitto oli jo neljäs.  – Tuntuu hienolta voittaa jälleen. Valmistauduimme yhdessä hyvin ja nyt voimme juhlia yhdessä tehtyä työtä. Olemme kaikki yksilöurheilijoita, mutta Jukolassa olemme joukkue.

Teksti: Terhi Sillanpää-Reitti
Kuva: Kimmo Hirvonen