Maasto ja kartta

Espakuva

Jukola 2018 maastokuvaus

Kilpailualuetta hallitsee jääkauden muovaama suppamaasto, jonka reunamilta löytyy myös vauhdikkaampaa mäntykangasta ja kallioalueita. Maapohja on paikoin hyvinkin kivikkoista, mutta toisaalta alueelta löytyy myös paljon polkurikasta ja hyväkulkuista kangasmaastoa.

Syvimmät supat laskeutuvat 40 metriä, mutta valtaosa alueesta on pienipiirteisempää supikkoa ja tasaisempaa kangasta. Alue on ollut normaalissa metsätalouskäytössä ja se näkyy etenkin maaston itäosassa lukuisina kuviorajoina. Tuoreiden harvennushakkuiden määrä on kuitenkin vähäinen ja näkyväisyys maastossa on hyvä. Kaiken kaikkiaan tarjolla on laajuudessaan Suomen mittakaavassa erityislaatuinen suppamaasto.

Kilpailukeskus sijaitsee Hälvälän entisellä lentokentällä, josta käsin on mitelty aikaisemmin kaksi Jukolan Viestiä vuosina 1951 ja 1987.

Klikkaa kuvaa suuremmaksi.

Kartantekijöinä toimivat Arvo Paulin ja Jarmo Pikkarainen. Kokeneiden kartoittajien ja laserkeilausaineiston sekä stereotulkinnan ansiosta selkeän kartan käyrästö ja kohteiden sijaintitarkkuus on huippuluokkaa.

001 (2)

001

004

006

007

009

017