Ohjeita Napapiiri-Jukolan osallistujille koronatartunnan varalta

Koronatesti

Napapiiri-Jukolan järjestäjät ovat saaneet perjantaina Rovaniemen kaupungin tartuntatautiviranomaiselta toimintaohjeet siltä varalta, että tapahtumassa todetaan koronatartunta. Kilpailuorganisaatio on sitoutunut noudattamaan niitä.

Alla on osallistujile ohjeet tilanteeseen, jossa itsellä tai lähikontaktilla todetaan tapahtuman aikana koronatartunta. On tärkeää huomata, että tartunnasta pitää ilmoittaa kilpailun johtokeskukseen ja että tartunnan myötä joukkue ja samassa yhteismajoituksessa olevat eivät voi osallistua kilpailuun.

Jos saat koronatartunnan, toimi näin:

  • Näytteenottaja ilmoittaa tartunnasta sinulle ja tartuntatautiviranomaiselle.
  • Pysy heti erillään muista ihmisistä.
  • Ilmoista tartunnasta kilpailuorganisaation johtokeskukseen: p.0800 132211. Johtokeskus ohjaa sinut tarvittaessa eristystilaan ja järjestää sinne ruokahuollon. 
  • Jäljitystyötä varten sinun tulee olla puhelimitse tavoitettavissa ja listata henkilöt, joiden kanssa olet ollut kontaktissa kuluneen kahden vuorokauden aikana.

Koko joukkue karanteeniin

Tartunnan saanut ja hänen lähikontaktinsa eivät voi osallistua kilpailuun. Lähikontakteihin luetaan koko joukkue ja samassa yhteismajoituksessa olijat.

Koska jäljitystyön käynnistäminen kestää jonkin aikaa, tartunnan saanutta pyydetään kertomaan lähikontakteilleen tartunnasta, jotta nämä tietävät alkaa noudattaa karanteeniohjeita heti. 

Lähikontakteja pyydetään poistumaan tapahtuma-alueelta ja pysymään karanteenin omaisissa oloissa odottaen terveydenhuollon yhteydenottoa. Heidän on syytä hakeutua koronatestiin, heti kun se on mahdollista. Testi ei kuitenkaan vapauta karanteenista. 

Majoituksen järjestäminen on ensisijaisesti eristykseen tai karanteeniin määrätyn omalla vastuulla. Majoituksen soveltuvuus käydään läpi, kun tartunnanjäljityksestä otetaan yhteyttä. Tarvittaessa kilpailuorganisaatio ja Rovaniemen kaupunki auttavat majoittumisessa.

Terveydenhuollon jäljitys on työssä viikonloppuisin kello 12-16. 

Ohjeet eristyksestä ja karanteenista: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koro naviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/karanteeni-e ristys-ja-karanteenia-vastaavat-olosuhteet 

Poistuminen kotiin

Jos Suomessa asuva tartunnan saanut on tullut tapahtumaan omalla autolla, hän voi siirtyä kotiin. Matkan aikana ei saa olla kontaktissa muihin. Autossa voi matkustaa ainoastaan samassa taloudessa asuvia. Hekään eivät saa olla kontaktissa muihin ihmisiin eli esimerkiksi huoltoasemalla pysähtyminen ei ole sallittua.

Yhteiskuljetuksella saapuneiden kuljetus kotiin järjestetään ja ohjeistetaan tapauskohtaisesti. 

Koronatestaus

Napapiiri-Jukolassa on Mehiläisen koronatestauspiste, jossa voi asioida ilman ajanvarausta.

Kilpailukeskuksessa pääsee koronatestiin

Kilpailukeskuksessa on Rovaniemen kaupungin järjestämä testauspiste, jota hoitaa yhteistyökumppanimme Mehiläinen. Testaus toimii ilman ajanvarausta ja sinne voi hakeutua maksutta pienissäkin koronavirukseen viittaavissa oireissa tai altistumisepäilyissä.

Rovaniemen kaupungin koronatestauspiste on avoinna kilpailukeskuksessa seuraavasti:

  • perjantaina 20.8. klo 16-20
  • lauantaina 21.8. klo 10-21
  • sunnuntaina 22.8. klo 10-16

Yllä olevat testit ovat pika-antigeenitestejä. Mikäli tarvitset esimerkiksi kotimaahasi paluuta varten pcr-testin ja englanninkielisen todistuksen, sellaisen voi ostaa Mehiläisen testausasemalta.

Testissä käyneen on oltava tavoitettavissa puhelimitse jäljitystä varten.

Linkit:

Koronatestaus Napapiiri-Jukolassa: https://jukola.com/2021/rovaniemen-kaupunki-tarjoaa-tehostettua-koronatestausta/

Terveysturvallisuus Napapiiri-Jukolassa: https://jukola.com/2021/terveysturvallisuus/