Energia-alan kehitysyhtiö IOTOI isännöi kolmososuuden

Porvoon Jukolan markkinointipäällikkö Jari Johansson (vas.) ja IOTOI Oy:n toimitusjohtaja Johnny Holmström sinetöivät osuusisäntäsopimuksen kesäkuussa. Yrityksen oma joukkue valmistautuu OK Trianin valmentajan johdolla Jukolan yöhön.

 

Porvoolainen energia-alan konsulttiyritys IOTOI Oy toimii ensi vuoden Jukolan Viestin kolmannen osuuden osuusisäntänä. Yrityksen omalla suunnistusporukalla on jo kova valmentautuminen päällä.

– Yrityksemme toteuttaa energiatehokkaita kaukolämpöratkaisuja Porvoossa ja muissa kiertotaloutta tavoittelevissa kaukolämpöverkoissa. Olemme kehittäneet kolmiputkijärjestelmän, jossa hyödynnetään paluuputken energiaa. Tällä ratkaisulla matalalämpöistä hukkalämpöä voidaan hyödyntää ja siirtää energiatehokkaammin. Järjestelmämme nimen vuoksi halusimme nimenomaan kolmososuuden isännäksi, toimitusjohtaja Johnny Holmström kuvailee.

– Suunnittelutyömme ansiosta kaupungit ja yritykset voivat pienentää energiankulutustaan, mikä on myös ympäristön etu. Hiiliviisaus on keksintömme ydin ja siksi kumppanuus ympäristöarvoja kunnioittavan Jukolan Viestin kanssa on meille luontaista. Olemme ensimmäistä kertaa suunnistustapahtuman kumppanina.

Yhtenä viime aikojen asennuskohteena IOTOI:lla on ollut Porvoon Keskuskoulu. Lämpöverkon parannusten ansiosta koulun energiakulutus on pudonnut 40 prosenttia, joka jo energiakriisiä edeltäneen hintatason mukaan tarkoittaa 60 000 euron säästöjä vuodessa. Myös porvoolainen teknologiayhtiö Ensto Oy aloitti tänä vuonna IOTOI:n kanssa kehitysprojektin, jossa tehdaskiinteistön energiankäyttöä tehostetaan.

IOTOI lähtee Jukolan Viestiin mukaan myös omalla joukkueellaan, jonka valmentajana toimii OK Trianin Antti Niemelä.

– Keskeinen osa Jukolan viehätystä on se, että tapahtuma on suunnattu tavallisille kuntoilijoille, jotka pääsevät koettelemaan suunnistustaitojaan. Kukaan joukkueemme jäsenistä ei ole aikaisemmin harrastanut suunnistusta. Harjoitusinto on todella kova ja olemme käyneet ahkerasti iltarasteilla. Pienenä ongelmana on vielä se, että aivot tahtovat tulla jonkin matkaa suunnistajien perässä, Holmström nauraa.

– Koitamme innostaa Venlojen Viestiin mukaan myös yhteistyökumppanimme Porvoon Salibandyseuran naisten liigajoukkueen.

Holmströmin mielestäni Jukolan Viestin aattona järjestettävä Metsäareena-keskustelu on hyvä idea.

– Jukolan Viesti on Porvoolle ainutkertainen tapahtuma ja on hienoa, että sen ympärille rakennetaan muitakin tapahtumia.

 

Teksti ja kuva: Markku Pulkkinen