Maansiirtotyöt valmiit

Kulkuväylien alle levitettiin kuitukangas, jotta murske ja sora voidaan Jukolan jälkeen siirtää toiseen käyttökohteeseen. Oikealla yläkulmassa näkyy alue, jonne sijoitetaan suihkut ja sauna sekä Jukolan tori myyntitelttoineen.

 

Porvoon Jukolan kilpailukeskuksen lähtö- ja maalialue sekä vilkkaimmat yleisöalueet pohjustettiin kantaviksi marraskuussa. Viestin yhteistyökumppanit ja osuusisännät GRK Suomi ja Rudus hoitivat maanrakennusurakan hienosti.

Kahdentoista hehtaarin laajuinen kilpailukeskus Epoon kylässä rakentuu pelloille ja entisen maatilan pihapiiriin. Maanrakennustöistä vastannut GRK:n työpäällikkö Roope Korpela oli tyytyväinen töiden sujumiseen.

– Työt etenivät suunnitelmien mukaan ja säätkin suosivat. Saimme lähes kaikki maanrakennustyöt tehtyä ennen talvea. Keväällä vielä hieman siistimme paikkoja.

Lähtösuoran jälkeen suunnistajat ylittävät pienen harjanteen. Harjannetta madallettiin ylityspaikan kohdalta ja siihen muotoiltiin sorapohjainen kulkuväylä. Maapohjan pitää kestää myös sateita ja siksi ojiakin parannettiin.

Maansiirtotöissäkin huomioitiin hiiliviisaus.

*– Hyödynsimme alueella olevia maamassoja ja levitimme uutta kiviainesta vain niille alueille, joille sitä oikeasti tarvittiin. Teimme kulkuväylistä vahvoja mahdollisimman ohuin rakennekerroksin, jotta materiaalia säästyi. Kuormat tuotiin lähelle käyttöpaikkaa, jottei työkoneiden tarvinnut liikkua pitkiä matkoja, Korpela konkretisoi.

Materiaalien jatkokäyttö on myös keskeinen osa hiiliviisautta. Pellolle rakennettujen kulkuväylien alle levitettiin kuitukangas, jotta hiekat saadaan kerättyä tapahtuman jälkeen tarkasti talteen ja siirrettyä seuraavaan käyttökohteeseen. Materiaali on Korpelan mukaan Jukolan Viestissä vain lainassa.

Korpela kiittelee hyvää yhteistyötä järjestäjien kanssa.

– Yhteistyö viestin järjestäjäporukan kanssa on sujunut mukavasti. He kuuntelevat meitä ammattilaisia ja saan nopeasti vastaukset kysymyksiini. Asiat ovatkin edenneet mallikkaasti.

 

Teksti ja kuva Markku Pulkkinen