Mika Anttonen Jukolan Viestin suojelijaksi

Mika Anttonen ja Kalevi Ilonen sinetöivät sopimuksen Jukolan Viestin suojelijan tehtävästä Porvoon kaupungintalolla. Suojelijalle lahjoitettiin järjestäjien punavalkoinen tunnusliivi.

 

Porvoolaislähtöinen, St1-energiayhtiön pääomistaja Mika Anttonen on ensi vuonna Porvoossa järjestettävien Jukolan ja Venlojen Viestin suojelija. Suojelija julkistettiin tiistaina 4.10. Porvoon kaupungintalolla.

Porvoo Borgå Jukolan suojelija kertoi ottavansa kunniatehtävän vastaan iloisena ja nöyränä.

– Jukolan Viestin arvot sopivat hyvin omiin, ympäristöä kunnioittaviin arvoihini. Porvoon Jukolan Viestin valitsema hiiliviisausteema on minulle läheinen. Pyrin omalla toiminnallani ohjaamaan yhteiskuntaa siihen suuntaan, että saisimme vähennettyä ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta. Ilmakehän tilan parantaminen on myös viesti, joka siirtyy sukupolvelta toiselle. On tärkeää, että meidän sukupolvemme aloittaa sen, Anttonen perustelee hänelle mieluisaa tehtävää.

Mika Anttonen on käynyt koulunsa Porvoossa ja kirjoittanut ylioppilaaksi Linnankosken lukiosta vuonna 1985.

– Erityisenä mausteena tässä tehtävässä on se, että olen viettänyt tällä seudulla lapsuuteni ja nuoruuteni. Porvoo on elämässäni todella tärkeä paikka. Hamarin Elon liikuntatoiminta loi elämälleni yhden tärkeän arvopohjan. Seuran aktiivien into ja talkootyön määrä oli uskomatonta. Tämä korkealle arvostamani suojelijan tehtävä on siksi vähän herkkäkin paikka, Anttonen kertoo hieman liikuttuneena.

Porvoon Jukolan Viestin kilpailunjohtaja Kalevi Ilonen kiitti Mika Anttosta lämpimästi suostumisesta suojelijan tehtävään.

– Lähestyimme sinua, koska olet ollut aktiivisesti edistämässä liikuntaa ja urheilua. Sovit erittäin hyvin tapahtumamme suojelijaksi. Toivomme saavamme sinulta henkistä tukea niin kilpailun toteutuksessa kuin maanläheisten hiiliviisaiden ratkaisujen edistämisessä. 74. Jukolan Viestissä ja 45. Venlojen Viestissä haluamme olla vastuullisia luonnosta ja toisistamme sekä edistää liikunnan iloa ja hyvinvointia, Ilonen summasi.

Jukolan Viestin tuore suojelija kertoo, ettei ole suunnistanut sitten armeija-ajan eikä ole ollut aikaisemmin kokemassa Jukolan Viestiä paikan päällä, mutta aikoo ensi vuonna aistia tunnelmia koko viikonlopun ajan. Suunnistamaan Anttonen ei vielä luvannut lähteä.

– Jos löytyy minun suunnistustaidoilleni sopiva joukkue, niin miksen voisi harkita suunnistamistakin. Tämä ei ole kuitenkaan vielä lupaus, Anttonen nauratti paikalla ollutta suunnistusväkeä.

Jukolan ja Venlojen viestin suojelijan julkistustilaisuudessa olivat mukana järjestäjäseura OK Trianin väen lisäksi edustajat Jukolan Viestin omistavasta Kaukametsäläiset ry:stä, Suomen Suunnistusliitosta, Porvoon kaupungista ja Puolustusvoimista.

 

Teksti ja kuva: Markku Pulkkinen