Nestori ja Lutuset Epoon yöhön

Nestori Mäntysaari lähti Sipoosta Lappeenrantaan opiskelemaan ja perusti opiskelijakavereidensa kanssa opiskelijalippukunnan. Epoon yössä Nestori juoksee sen ensimmäisen osuuden.

Nestorilla on suunnistuksesta kilpailutaustaa kymmenisen vuotta, mutta loukattuaan polvensa salibandyssä, kilpaurheilu jäi.Vanhemmat saivat hänet lapsena suunnistuskouluun Sipoossa ja nyt tämä on taas tällaista vapaa-ajan harrastusta, ei ihan niin totista, Nestori kertoo.

Lutusten jäsenet ovat Lappeenrannan yliopiston tai ammattikorkeakoulun opiskelijoita. Nimi on saanut innoitusta lyhenteestä LUT, joka viittaa Lappeenrannan-Lahden teknilliseen yliopistoon.

Kuvassa tuulettavat vasemmalta Oskari Salmi, Nestori Mäntysaari, Heli Kuru ja Eetu Äyräs. Taustalla yleisö on kokoontunut Jukolan juhlaa ja Venlojen viestin palkintojenjakoa varten, mutta Valtteri Mäntysaari, Laura Laukkanen ja Heikki Tervanen eivät ehtineet kuvaan.

Luottamus taitoihin on luja. Osalla joukkueesta on jo aiempaa partiotaustaa ja sieltä hankittua suunnistuksen perusosaamista.  Nestorin lisäksi joukossa on toinenkin innokas suunnistaja. Hän on opettanut kartanlukua ja kompassin käyttöä, ei niinkään kilpasuunnistusta. Tulevaisuudessa on toiveena saada mukaan myös venlajoukkue.

Sijoitustavoitetta ei ole, kunhan saadaan hyväksytty suoritus, iloinen joukko toteaa.

 

Teksti Markku Sormunen, Kuva Riitta Ketola