Porvoo Borgå Jukolan 2023 ratamestarityö etenee suunnitellusti

Kaikki kilpailualueella sijaitsevat rastipisteet on merkitty maastoon. Seuraavaksi aloitetaan rastipukkien rakennus. Rastipisteitä maastossa on noin 150 kpl ja rastipukkeja tehdään noin 600 kpl:ta. Jokaiselle rastileimasimelle tehdään oma rastipukki ja yhdellä rastilla voi olla useampikin leimasin. Kaikki rastirakenteet tehdään sahatavarasta ja ne rakennetaan paikan päällä maastossa. Kilpailun jälkeen kaikki rastirakenteet puretaan ja kuljetetaan pois maastosta. Rastipukeissa käytetty puutavara hyödynnetään energiaksi ja lämmöksi. Lisäksi maastossa tehdään suunnitelmia ja valmisteluja juomapisteiden, ensiavun ja tv-tuotannon osalta. Kilpailumaastossa liikutaan jalan, mutta alueen poluilla ja metsäteillä liikutaan moottoriajoneuvoilla. Tv-tuotannon valmisteluja tekevä puolustusvoimien henkilökunta liikkuu kilpailualueella jalan ja moottoroidusti.

Jukola-järjestäjien liikkuminen kilpailualueella ajoittuu syksyllä 2022, ajanjaksolle 22.8 – 7.10. Hirvenmetsästyksen aikana pyrimme välttämään liikkumista alueella. Keväällä 2023 lumien sulettua liikumme taas valmistelutöissä ja eniten liikennettä maastossa on touko-kesäkuussa 2023.

Maastoalueelle pysäköityjen autojen tuulilasiin jätetään järjestelyorganisaation logolla varustettu kortti, jossa on kuljettajan yhteystieto. Järjestäjät liikkuvat alueella pääsääntöisesti OK Trianin seura-asuissa. Puolustusvoimien henkilökunta liikkuu maastopuvussa.

Lisätietoja antaa kartta- ja ratavaliokunnan puheenjohtaja Pasi Liitiäinen, 040 540 2872