Banmästarnas arbete inför Porvoo Borgå Jukola 2023 framskrider som planerat

Alla kontrollpunkter på tävlingsområdet är märkta i terrängen. Till följande börjar byggandet av kontrollbockarna. Det finns cirka 150 kontrollpunkter i terrängen och det byggs cirka 600 kontrollbockar. Varje kontrollstämpel får en egen bock och på en kontroll kan det finnas flera stämplar. Alla kontrollbockar byggs på plats i terrängen av sågat virke. Efter tävlingen monteras alla bockar isär och förs bort från terrängen. Det virke som används i bockarna utnyttjas som energi och värme. Dessutom görs det i terrängen upp planer och förberedelser för drickplatser, förstahjälp och tv-produktionen. I tävlingsterrängen rör man sig till fots, men på tävlingsområdets stigar och skogsvägar rör man sig även med motorfordon. Försvarsmaktens personal som gör upp förberedelser för tv-produktionen rör sig på tävlingsområdet både till fots och med motordrivna fordon.

Jukola-arrangörerna rör sig på tävlingsområdet hösten 2022, under tiden 22.8-7.10. Under älgjakten försöker vi att undvika att röra oss på området. Inkommande vår 2023 fortsätter vi med förberedelse i terrängen så snart snön smält, mest rör vi oss i terrängen under maj-juni 2023.

Tävlingsarrangörernas fordon som parkeras i terrängen har i vindrutan ett kort men arrangörernas logo och chaufförens kontaktuppgifter. Arrangörerna som rör sig i terrängen är vanligen klädda i OK Trians föreningskläder. Försvarsmaktens personal är klädda i kamouflagekläder.

Tilläggsuppgifter ger chefen för ban- och kartutskottet Pasi Liitiäinen, 040 540 2872