Porvoon Energia tuo uusiutuvan sähkön kilpailukeskukseen

Porvoon Energian toimitusjohtaja Måns Holmberg esittelee porvoolaisen kaukolämmön raaka-ainetta, suomalaista metsähaketta. Yhtiö myy sähköä myös toimialueensa ulkopuolelle.

 

Porvoon Energia isännöi ensi vuoden Jukolan Viestin kuudennen osuuden. Yhtiö on sitoutunut uusiutuvaan energiaan.

Porvoon Energian tehdasalueella Tolkkisissa kohoavat komeat hakevuoret. Porvoon kaupunkiin tuotettava kaukolämpö on 96-prosenttisesti peräisin metsästä. Yhteistyökumppanuus Jukolan Viestin kanssa sopiikin hyvin energiayhtiön vihreään imagoon.

– Ympäristöarvot ja vastuullisuus ovat olleet meille aina tärkeitä ja siksi olemme mielellämme tukemassa samat arvot omaavaa Jukolan Viestiä. Luonnossa tapahtuva liikkuminen sopii hyvin omaan ajatteluumme. Porvoon kaupungin täysin omistamana yhtiönä yhteistyö paikallisten toimijoiden, kuten urheiluseurojen, kanssa on meille tärkeää, toimitusjohtaja Måns Holmberg perustelee.

Porvoon Energia asentaa ensi kesänä kaikki tarvittavat sähköliittymät Jukolan Viestin kilpailukeskukseen. Porvoon Energia näkyy Helsingin suunnalta tuleville suunnistajille muutenkin, sillä yhtiön voimalaitoksen viereen Tolkkisiin perustetaan iso parkkipaikka, josta kuljetus 15 kilometrin päässä sijaitsevaan kilpailukeskukseen tapahtuu sähköbusseilla.

Porvoon Energian päivitetyn strategian visiona on ”Luonnollinen valinta”.

– Visiomme mukaisesti kaikki yhtiömme tuottama ja myymä sähkö on päästötöntä. Sähköä tuotetaan päästöttömillä energialähteillä eli tuuli-, vesi- ja ydinvoimalla.

Porvoon Energialla on jopa oma vesivoimalaitos, joka sijaitsee Porvoonjoessa, viisi kilometriä vanhasta kaupungista ylävirtaan.

Porvoon Energia on tänä vuonna ottanut käyttöön uuden ”lämpöakun”, joka on 10 000 kuutiometrin vesisäiliö. Uusiutuvaa lämpöenergiaa ohjataan veden lämmittämiseen niinä hetkinä, kun se ei kulu kokonaisuudessaan kiinteistöjen lämmittämiseen.

 

Teksti ja kuva: Markku Pulkkinen