Porvoon Jukola huipentui viimeisille rasteille – Stora Tuna vei voiton

Jukolan Viestin ankkuriosuudesta muodostui sunnuntaiaamuun kahden ruotsalaisjoukkueen välinen jännitysnäytelmä.

 

Stora Tuna OK:n ankkuri Emil Svensk jahtasi viimeisessä vaihdossa kolmella minuutilla kilpailua johtanutta OK Linnén Lukas Lilandia. Svensk saavutti Lilandin viisi kilometriä ennen maalia.

 

Svensk ratkaisi pelin vasta toiseksi viimeisellä rastivälillä ja otti voiton 19 sekunnin erolla. Voitto oli Stora Tunalle jo neljäs peräkkäinen.

 

– Lukas oli joutunut vetämään alun kovaa ja kyttäilin muutaman rastivälin. Päätin ratkaista viestin juoksemalla jo ennen loppusuoraa ja se onnistui. Neljäs peräkkäinen voitto tuntuu uskomattomalta, Emil Svensk kommentoi.

 

Stora Tuna OK:n joukkueessa suunnistivat Jesper Svensk, Olle Kalered, Joakim Svensk, Anton Sjökvist, Henrik Johannesson, Viktor Svensk ja Emil Svensk.

 

Kolmanneksi suunnisti paras suomalaisjoukkue, Helsingin Suunnistajat, jonka viestin ankkuroi maaliin Olli Ojanaho.

 

Aamuyössä oli myös pientä dramatiikkaa, sillä kymmenennen sijan tuntumassa edennyt IFK Göteborg hylättiin kuudennella osuudella, koska peräkkäiset viestinviejät käyttivät samaa Emit-korttia.

 

Ratojen vaativuutta kuvaa hyvin se, että kärkijoukkueet viipyivät matkalla 25 minuuttia pidempään kuin ratamestarit etukäteen arvioivat.

 

Teksti: Markku Pulkkinen

Kuva: Antti Nousiainen, Ilkka Metsälä