Pysäköinnin voi myös maksaa ParkMan-sovelluksella

Hiiliviisaan Jukolan parkkimaksut hoidetaan kokonaan uudella tavalla. Tapahtuman yhteistyökumppani, suomalainen ParkMan, on lisännyt sovellukseensa kaikki Porvoon Jukolan Viestin pysäköintialueet.

20 euron suuruinen pysäköintimaksu maksetaan lataamalla älypuhelimeen sovelluskaupasta ParkMan-sovellus. Sovelluksen asentaminen vaatii pienen puhelinjumpan, sillä sovellukseen pitää rekisteröityä ja syöttää rekisteröidyttäessä muun muassa auton rekisterinumero ja oman luottokortin numero. Sovelluksen lataukseen saa halutessaan apua ParkManin tukihenkilöiltä kilpailuinfossa ja pysäköinnin palvelupisteessä.

Kun rekisteröinti on valmis, on itse maksaminen helppoa. Sovellus kertoo automaattisesti auton sijainnin ja maksun suuruuden. Sovelluksen käyttäminen portilla rahastamisen sijaan nopeuttaa parkkeeraamista ja vähentää ruuhkia, mikä helpottaa autoilijoiden saapumista tapahtuma-alueelle.

Pysäköintilipun voi ostaa myös MobilePaylla, kortilla ja käteisellä kilpailuinfossa sekä MobilePaylla ja kortilla pysäköinnin palvelupisteestä. Pysäköintimaksut tarkastetaan alueelta poistuttaessa. Pysäköintimaksun suorittaminen näytetään puhelimesta tai esittämällä pysäköintilippu.

Jos pysäköintilippu jää tapahtuman aikana jostain syystä kokonaan ostamatta, lähettää ParkMan pysäköintilaskun kotiin. Kirjeitse lähetettävään laskuun lisätään 10 euron laskutuslisä.

ParkMan toimii myös Venlojen Viestin kolmannen osuuden isäntänä.

Teksti: Markku Pulkkinen, Kuva: Virpi Tynkkynen