Stora Enso isännöi Venlojen ankkuriosuuden

Tomi Tarnanen (vas.) ja Porvoon Jukolan markkinointipäällikkö Jari Johansson sinetöivät yhteistyösopimuksen Porvoossa. Stora Enso toimittaa kierrätettävät kartonkiastiat Porvoon Jukolan ravintoloihin.

– Metsä ja hiiliviisaus yhdistävät Jukolan Viestin ja Stora Enson, Tarnanen tiivistää.

 

Metsäteollisuusyhtiö Stora Enso liittyi Porvoon Jukolan osuusisäntien joukkoon.

Metsä on Stora Ensolle tuttu ja liiketoiminnan kannalta keskeinen ympäristö, joten päätös kumppanuudesta oli helppo.

– Porvoon Jukolan hiiliviisausteema sopii erinomaisesti toimintaamme. Metsästä saadaan uusiutuvaa raaka-ainetta korvaamaan uusiutumattomista raaka-aineista valmistettuja tuotteita, kuten pakkauksia, akkumateriaaleja ja rakennustuotteita. Yhtiömme kokonaishiilitase on jo nyt positiivinen, Stora Enson puunhankinnan asiakkuus- ja markkinointijohtaja Tomi Tarnanen sanoo.

– Haluamme korostaa myös suomalaisen metsän monipuolisuutta. Puun ja hiilensidonnan lisäksi metsä tarjoaa henkistä ja fyysistä hyvinvointia ihmisille luonnossa tapahtuvan liikunnan kautta. Metsä onkin ratkaisu moneen asiaan.

Yhteistyösopimukseen kuuluu, että Porvoon Jukolassa käytettävät kierrätettävät lautaset ja kupit valmistetaan Stora Enson kartongista.

Stora Enso on näkynyt Jukolan Viestin kumppanina aikaisemminkin. Yrityksellä on ollut myös oma joukkue sekä Jukolan että Venlojen Viestissä monena vuonna. Joskus joukkueita on ollut useampiakin. Tarnanen on itsekin kerran suunnistanut Jukolan Viestissä.

– Katsotaan, jos pääsisin metsään Stora Enson joukkueessa Porvoossakin. Iltarasteilla käyn edelleen mielelläni.

– Tapahtumaa edeltävänä perjantaina järjestettävä Metsäareena on myös erittäin hyvä ja mielenkiintoinen idea. Hyvä, että Jukolan Viestin konseptiin tulee uusia osa-alueita. Metsän monista mahdollisuuksista kannattaa puhua Suomen suurimman kuntoilutapahtuman yhteydessä, Tarnanen kiittelee.

Tarnanen muistuttaa, että Stora Enso on aina metsänomistajan luotettava kumppani.

– Meille voi tarjota ympäri vuoden ja ympäri Suomen millaista puuta tahansa. Isot volyymit vaativat paljon suomalaista puuta raaka-aineekseen. Meidän kauttamme saa myös laadukkaat metsänhoitopalvelut istutuksista harvennuksiin, Tarnanen kannustaa.

 

Teksti ja kuva: Markku Pulkkinen