Suunnistajat ovat perinteisesti tyytyväisiä kun kartta on laadukas ja radat sopivan haastavat. Vaativaa oli, mutta selvisin siitä on tyypillinen lausuma hyvän suunnistuskokemuksen jälkeen!
Jukolassa jo 60% osanottajista suunnistaa kaveri- ja työyhteisöporukoissa tavoitteena mukava yhdessä oleminen kavereiden kanssa ja ehkä jo perinteeksi muodostunut alkukesän elämysmatka. Tämä uusi ja vireä osanottajakaarti on tottunut nauttimaan hetkestä. Tuohon hetkeen kuuluvat toimivat palvelut ja sujuvasti etenevä ohjelma, jossa on valinnan varaa.
Me suunnistajat olemme oppineet tekemään hyvän kilpailun vaativaankin makuun. Tälläkin kertaa 70. Jukolan viestissä on tarjolla selkeälukuinen kartta ja sopivasti haasteita tarjoavat radat. Sivuillamme ja Suunnistaja-lehdessä on maastoa analysoitu riittävästi, joten otetaanpa käsittelyyn elämysmatkan muut osat.
Tyypillisesti palautekyselyissä esiintyy kommentteja opastuksen puutteista, kuljetuksien ja paikoituksen tökkimisestä, wc-yksiköiden sijoittelusta ja ruokajonoista sekä sokerina pohjalla telttapaikan löytämisen ongelmista. Näiden asiakaspalvelun onnistumisen kannalta keskeisten asioiden toteuttamiseen olemme pyrkineet saamaan uutta näkökulmaa yhteistyöllä Lahden Ammattikorkeakoulun ja Koulutuskeskus Salpauksen kanssa tehtävälläyhteistyöllä.
Tällä viikolla olen saanut iloita kolmen työpajan purkutilaisuuksien annista. Niistä muutama otos kuvaamaan yhteistyötämme:
LAMK:n restonomiopiskelijat tekivät pohjatyötä Jukola-aplikaation käyttäjän vaatimusten määrittelylle ja visuaaliselle ilmeelle. Opiskelijat olivat löytäneet oivallisia asioita Jukolan kävijäkokemuksen tuottamiselle. Vai miltä kuulostaa ajatus, että saisit kilpailukeskuksen kartan puhelimeesi ja siihen sijaintisi. Sitten naputtelet tarvitsemasi tiedon mukaisen kysymyksen tai klikkaat valikosta vaikkapa vesipisteet, telttapaikan tahi ruokalistan. Olisiko hauska tietää arvio vaihtoajastasi?
Aika huimia tavoitteita eikä jäljellä ole enää kuin yksi kysymys ennen käyttöön ottamista – kuka koodaa? No toivottavasti koodaaja löytyy ja saamme ainakin osan ohjelmistosta käyttöön ennen Jukolaa. Saattaa olla ettei aika riitä ihan kaiken toteuttamiseen, mutta toteutukoon ne sitten Kangasalan tai Napapiirin Jukolassa.
Logistiikkapajan töitä kuvasi paneutuminen yksityiskohtiin ja mielikuvitus. Alan opiskelijoista löytyi vain kaksi Jukolan kävijää, mutta silti opiskelijat olivat osanneet hahmottaa hienosti Jukolan osallistujan haasteita. Heidän suunnitelmissaan on otettu huomioon erityisryhmien tarpeet, joukkoliikennevälineiden sujuva käyttö ja materiaalin kuljetustuki parkkipaikalta kilpailukeskukseen.
Siinäpä haastetta Jukolan järjestelytoimikunnalle ja talkooväelle! Ajoissa tehty suunnittelutyö mahdollistaa kunkin työpisteen oma-aloitteisen toiminnan ja mielikuvituksen käyttämisen hyvän asiakaspalvelun ja myönteisen kävijäkokemuksen tuottamiseksi. Hyvin valmistautumalla asiat sujuvat ja hoituvat iloisella mielellä. Ensikertalainenkin uskaltaa tulla Lahti-Hollola Jukolaan avoimin mielin.
Kiitos opiskelijoille hienosti tehdystä työstä ja Jukolan arvojen mukaisesta yhdessä tekemisestä!
Kuvassa Jukola-aplikaatiota työstäneet Iira Hyttinen, Tiia Kohonen, Iida Lundell, Jonna Solehmainen ja Aino-Maria Pippuri sekä työn ohjaaja ICT-valiokunnan vetäjä Thomas Salokangas.