Jukola-kauppa palvelee yötä päivää – Hittituotteeksi povataan Hälvälä-pyyhettä

Jukola-kylän oman kauppa palvelee kisaväkeä koko viikonlopun. Perjantaina kauppa on avoinna aamukymmenestä iltakahdeksaan. Lauantaina kaupan ovet avautuvat kello 9 ja sulkeutuvat vasta sunnuntaina kello 15.

 

Jukola-kauppias Jari Sundqvist ennustaa kaupan yhdeksi hittituotteeksi Hälvälän vanhasta kartasta painettu pyyhettä. Pyyhkeeseen on painettu koko Jukolan alueen maastokartta.

-Kyllä tämän mukaan rastien pitäisi löytyä, Sundqvist vinkkaa.

Jukola-kauppias Jari Sundqvist esittelee Hälvälä-pyyhettä.

 

Kaupassa on myytävänä myös kultaseppä Pia Westerbergin suunnittelema Jukolan juhlakoru. Hopeinen koru ilmentää suppaa. Lisäksi korua kiertää seitsemän suunnistuskartan rastimerkkiä. Westerberg on suunnitellut myös muita suunnistusaiheisia koruja, jotka nekin ovat myytävänä Jukola-kaupassa. Korujen suunnittelija on Jukola-kauppiaan mukaan itsekin suunnistaja, ja hänet tullaan näkemään lauantaina Venlojen Viestissä.

Pia Westerberg on suunnitellut hopeiden juhlakorun.

 

Juhlavuodesta kertovat myös tapahtuman oman postikortit ja niihin varta vasten suunniteltu juhlaleima. Juhlaleimoja tulee lyömään Jukola-kauppaan Lahden postimerkkikerho.

 

Jukola-kaupasta löytyy muun muassa t-paitoja, termospulloja, mukeja, sukkia, parkkikiekkoja, kynttilöitä ja vaikkapa golfpalloja. Ja mikä on huomionarvoista myös –  kisaajille tärkeitä hakaneuloja löytyy Jukola-kaupasta.

 

Jukola-kauppa on avoinna:
Pe 10-20
La 9-00
Su 00-15

Teksti ja kuvat: Päivi Piirainen