Jukolan Viesti on Vuoden projektiteko 2017

Jukolan Viesti on valittu Projektiyhdistyksen Vuoden Projektiteko 2017 -kilpailun voittajaksi. Vuoden Projektiteko -kilpailun voittaja palkittiin juhlallisesti Projektipäivillä tiistaina 31.10. Palkinnon vastaanottivat Kaukametsäläiset ry:n puheenjohtaja Juhani Sihvonen ja varapuheenjohtaja Esko Junttila.

Noin tuhat osallistujaa kokoava Projektipäivät on Pohjoismaiden suurin projektiammattilaisten tapahtuma, jonka järjestää vuosittain Projektiyhdistys Helsingin Messukeskuksessa.

Valintaperusteissa Jukolan viestiä luonnehditaan huippuunsa hioutuneeksi talkootyön voimannäytteeksi. Jukolan viestin projektin toteutuksessa yhdistyvät suomalainen sisukkuus, mittakaavaltaan valtava talkootyömäärä ja suuren kansainvälisen urheilutapahtuman järjestelyosaaminen. Tämä maailman suurin suunnistustapahtuma toteutetaan Suomessa vuosittain eri paikkakunnalla, luonnonolosuhteissa. Tapahtuman onnistumisesta vastaavat aina eri järjestäjät.

Taustalla Jukolan järjestelyissä on vuosia hiottu tuloksellinen projektimalli, johon sukupolvien kokemus ja yhteishenki ovat kerryttäneet ainutlaatuista know-how:ta. Tapahtuman laajuutta ja järjestelyjen haasteellisuutta lisää se, että Jukola ei ole vain pienen joukon huippu-urheilukilpailu, vaan samalla se on myös koko laajan suunnistuskansan suuri perhejuhla.

Jukolan viestissä talkootyö on esimerkillisesti hyödynnettyä ja johdettua. Kuvassa Joensuu-Jukolan talkoolaisia kokoontuneena kilpailun kenraaliharjoitukseen.

Yli 95 prosenttia Jukolan viestin järjestelyistä tehdään vapaaehtoisten talkootyönä. Vuosittaiseen onnistumiseen tarvitaan yli 1.500 eri alojen osaajaa ja 100.000 työtunnin talkoopanos. Onnistuminen on osoitus loistavasta projektinhallinnasta ja vapaaehtoistyön arvoihin sopivasta projektinjohtamisesta.

Tämän vuoden Joensuu-Jukolassa tehtiin tavanomaisen järjestelyurakan rinnalla vielä uraauurtavaa ympäristötyötä: Jukolan viestille myönnettiin Ekokompassi -sertifikaatti. Sertifikaatti kertoo tapahtuman sitoutuvan jatkuvaan ympäristötyön kehittämiseen. Joensuu-Jukolalle suunnitellut ympäristötavoitteet täyttyivät.

Jukolan viesti palkittiin vuoden 2017 projektitekona Helsingin messukeskuksessa Projektipäivillä.

 

Jukolan viestin järjestäminen on paikkakunnallaan todella mittava projekti, joka tuo alueelle mukanaan myös runsaasti positiivista medianäkyvyyttä ja tunnettuutta.

Projektiyhdistys on valinnut vuoden 2017 Projektiteoksi Jukolan viestissä esimerkillisesti hyödynnetyn ja johdetun vapaaehtoistyön sekä sertifikaatin arvoisesti toteutetut ympäristötavoitteet. Jukolan viestin toiminta-ajatusta on käytetty mallina myös monien muiden suurtapahtumien järjestämisessä.

Yläkuva: Kilpailunjohtaja Arja Makkonen puhuu talkoolaisinfossa ennen Joensuu-Jukolan kenraaliharjoitusta 14.6.2017.